Mynář (ČSSD): Sbory dobrovolných hasičů se významně podílejí na záchraně lidských životů

25.11.2012 8:20

Poslanec Evropského parlamentu Vojtěch Mynář (ČSSD) se setkal s příslušníky sborů dobrovolných hasičů Moravskoslezského kraje.

Mynář (ČSSD): Sbory dobrovolných hasičů se významně podílejí na záchraně lidských životů
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

V sobotu 24. listopadu se na pozvání Vojtěcha Mynáře , poslance Evropského parlamentu se na Centru bezpečné jízdy LIBROS OStrava setkalo více než 25 sborů dobrovolnývch hasičů z celého Moravskoslezského kraje .

První ročník tohoto setkání , kterého se zúčastnila více než stovka příslušníků dobrovolných hasičských sborů si vyzkoušela své řidičské dovednosti na speciálních kluzných plochách Centra LIBROS.

OSTRAVA BEZPEČNÁ DOPRAVA!!! , sdružení právnických osob jako provozovatel nejmodernějšího Centra bezpečné jízdy LIBROS OSTRAVA je díky Vojtěchu Mynářovi lídrem EVROPSKÉHO PILOTNÍHO PROJEKTU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ŘIDIČŮ. Řidiči obecně nemohou spoléhat na „chytrost“ ani těch nejdražších a nejluxusnějších vozů, neboť na silnicích, v krizových situacích provozu, nakonec vše začíná a končí lidským faktorem., řekl ředitel LIBROS , Libor Václavík.

„Sbory dobrovolných hasičů se významně podílejí na záchraně lidských životů a při odstraňování následků havárií, které každým rokem na silnicích Evropské unie připraví o život na 35 tisíc lidí a způsobí miliardové škody na majetku. Přitom během záchranných operací jsou vystaveny riziku také životy samotných záchranářů. Také z toho důvodu je nezbytné věnovat pozornost zdokonalování schopností také řidičů vozů vybavených potřebnou technikou.

Mám osobní a upřímný vztah k hasičům a jejich poslání, který mne doprovází od útlého mládí. Přál bych si, aby se tato akce stala tradicí , kterou budu osobně podporovat v Ostravě , Moravskoslezském kraji , České republice i Evropě. Příslušníkům dobrovolných hasičů patří veliký dík za jejich úsilí. Mají své nezastupitelné místo „řekl Vojtěch Mynář.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Reforma důchodového systému - přístup odpovědných a populistických politiků

20:18 Ministr Rakušan: Reforma důchodového systému - přístup odpovědných a populistických politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě.