Čeští muslimové jsou napojeni na mnohem nebezpečnější radikály, než jsou útočníci z Paříže a Bruselu. Odpovědnost za teror má i Schwarzenberg. Odborník na islám varuje

23.03.2016 16:18

ROZHOVOR Bývalý muslim, autor knihy Islám a islamismus v České republice Lukáš Lhoťan, říká, že čeští muslimové jsou napojeni na mnohem nebezpečnější radikály, než jsou útočníci z Paříže a Bruselu. Za teroristické útoky nesou odpovědnost politici, kteří podporovali masovou imigraci do Evropy a obhajují islám typu Schwarzenberga. Teroristické útoky budou podle něj v Evropě běžné a nelze je vyloučit ani v ČR.

Čeští muslimové jsou napojeni na mnohem nebezpečnější radikály, než jsou útočníci z Paříže a Bruselu. Odpovědnost za teror má i Schwarzenberg. Odborník na islám varuje
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Lukáš Lhoťan

Co říkáte teroristickým útokům v Bruselu?

Čekal jsem, že to dříve či později přijde. Nejsem překvapený, i přes velice efektivní činnost našich tajných služeb je prostě jasné, že určité procento pokusů o útok vyjde. A v Bruselu měli muslimové štěstí a jejich pokus vyšel. Naopak mě po tom zločinu více a více začínají iritovat projevy některých politiků.

Jaké projevy máte přesně na mysli?

Takové ty konvičkovské. Ta silácká slova o tom, že je třeba zakázat jakýkoliv projev islámu v Evropě. Chápu, že se takové ukazování siláckých gest líbí spoustě lidí, kteří nedomýšlejí pokračování těchto projevů. Pokud bychom měli souhlasit s požadavky pana Konvičky, pak musíme změnit ústavu a připravit se na to, jak budeme trestat muslimy za to, že jsou muslimy, a to bez ohledu na to, jakou verzi islámu zastávají. Co budeme dělat? Stavět koncentráky pro desítky milionů muslimů v Evropě? Nebo provedeme čistku a násilím vyženeme desítky milionů lidí z Evropy? Já sám nevím, co si mám o tom myslet. Považuji islám za ideologicko-náboženský systém, v němž je více zla než dobra, ale zároveň si uvědomuji různorodost muslimů a především složitost plošného zavádění jakéhokoliv represivního opatření proti stále větší části evropské populace.

A jak tedy ten problém řešit?

Podle mého názoru je třeba represe směrovat vůči těm muslimům, kteří zastávají islám do důsledků i s jeho negativními stránkami. Vůči ostatním muslimům, jež si z islámu vybrali jen něco nenásilného, je třeba volit mírnější postoj a postup. Dokud tato společnost nebude moci nabídnout muslimům lepší variantu než islám, nesmíme se divit, že tito lidé zůstávají muslimy. Když například řeknu, že je třeba muslimy evangelizovat, jsem pro spoustu lidí náboženský fanatik a křesťanský extremista. Co ale sami tito kritici muslimům nabízejí? Ateismus? Sekularismus? Pro řadového muslima je ateismus horší než islám! Muslimové se nebojí ateismu či ateistické propagandy, bojí se evangelizace, proto ji islám trestá smrtí. Naopak Konvičkův postoj může uškodit velice, a to i naší bezpečnosti.

Máte na mysli, že by provokoval radikály k útoku v Česku?

Ne. Takhle to nemyslím. Podívejte se, co musejí dělat tajné služby, aby měly šanci čelit potenciálním teroristům z řad muslimů. Musejí je přece infiltrovat! Vybudovat mezi muslimy zpravodajskou síť, která bude schopna mít přehled o tom, co se mezi muslimy děje a co se kde hlásá. A to znamená, že potřebujete mezi muslimy spolupracovníky. Pokud ovšem muslimové uvidí, že tato společnost stále více inklinuje k postojům pana Konvičky, jak moc si myslíte, že bude nějaký muslim ochoten pro takovou společnost pracovat a pomáhat jí? Na infiltraci muslimských komunit vám pouze agenti hrající si na muslimy nebudou stačit, potřebujete na své straně i různé muslimské liberály a reformátory. A to s konvičkovskou politikou a jejími postoji prostě nejde. Nechtěným plodem takovéto politiky může tedy být i ochromení práce našich tajných služeb nebo alespoň ztížení jejich práce.

Kdo podle vás nese za teroristické útoky zodpovědnost? Politici? Policie?

Politici, jednoznačně politici, ale ne jen ti současní. I ti minulí z doby před čtyřiceti lety, kdy začalo trvalé přistěhovalectví muslimů do Evropy. Především však nesou zodpovědnost levicové vlády, které ztrácely pozici mezi prostými Evropany, a tak se kvůli importu nového voličstva rozhodly podpořit masovou imigraci z Afriky a z islámského světa. A přesně tak se chová i takzvaná nová levice v rámci české ČSSD a Strany zelených. Dělají vše pro příliv masy imigrantů do ČR z Afriky a Blízkého východu a snaží se prosazovat takové zákony, které by z nich učinily voliče i bez občanství. Kdo tedy pak bude usilovat o hlasy takovýchto voličů? Okamura? Konvička? Ne, česká levice!

A nenesou také nepřímou odpovědnost multikulturalisté, „sluníčkáři“, zastánci masové imigrace, média, školství...?

Jak jsem již odpověděl výše: všichni ti, kteří podporují masové přistěhovalectví muslimů, všichni ti, jež se snaží mlčet o negativních stránkách islámu, všichni ti politici, kteří neustále útočí na zlé Rusko, přitom ale mnohem horší režim považují za svého přítele a tolerují, že takový režim šíří v evropských muslimských komunitách radikalismus! Hovořím zde o režimu Saúdské Arábie a o politicích, jako je Karel Schwarzenberg, který má tyto muslimské diktátory horší než kremelský režim rád.

Nebudou se opět opakovat „nářky“ politiků na pietních akcích, nápisy ve stylu „Jsme Brusel“ a proklamace, že se nesmíme vzdát svých humanistických hodnot, ale všechno bude pokračovat jako doposud?

Myslím si, že to tak bude a že to jen povede ke zhoršení situace. Občané pouze opět uvidí, že většina politiků tradičních stran žije mimo realitu a považuje prostého občana za idiota, kterému před volbami sehraje divadelní představení na téma obrany evropských hodnot a naší kultury. Až pak situace utichne, budou tito politici dále zvesela podporovat příliv milionů imigrantů do Evropy a budou potlačovat veřejnou kritiku islámu. Občané budou stále více naštváni a znechuceni z velkých stran, následkem čehož se dá očekávat jejich přechod ke stranám označovaným jako rasistické a xenofobní. Jakmile se pak v tomto prostředí objeví nějaký schopný politik, bude mít podporu voličů téměř jistou. Zatím ovšem žádného takového schopného politika nevidím. Stále ještě zde není žádný český Kotleba, jen staří obehraní politici a mladí, kteří by rádi byli vůdci nespokojeného obyvatelstva, ale nemají na to předpoklady.

Lze podle vás očekávat teroristické útoky v Evropě častěji? Stanou se normální záležitostí jako v Izraeli?

Vzhledem k vývoji evropských muslimských komunit se to zřejmě dá bohužel očekávat – stačí se podívat na stále se zrychlující frekvenci útoků. Dříve se v Evropě stával maximálně jeden velký islamistický útok za několik let. Dnes jsme však dospěli do fáze, kdy se větší útok odehraje zhruba každého půl roku. Frekvence útoků a jejich účinků stoupá, a myslím si, že to souvisí se stále větší sebejistotou ortodoxních muslimů. Ti pozorují, jak slabí Evropané nejsou schopni čelit přílivu většího počtu imigrantů či že jsou benevolentní k bujícím ghettům, kde se radikálům daří. Stále více ortodoxních muslimů si zkrátka uvědomuje slabost naší společnosti a cítí, že mají stále větší zázemí potenciálních bojovníků. Myslím si, že už není otázkou, jestli budou další útoky, ale ve které lokalitě se pokusí ortodoxní muslimové poprvé veřejně svrhnout evropský režim a nastolit režim islámský. Možná to nebude Kosovo nebo Bosna, ale třeba francouzská Marseille nebo belgický Brusel…

Co říkáte prohlášením, která říkají, že islám a muslimové za to nemůžou...?

To lhaní se už opravdu nedá poslouchat, můžete tisíckrát poukázat na samotné muslimské posvátné knihy, které jasně popisují výzvy Mohameda a Alláha k násilí a ukazují, jak Mohamed nevěřící terorizoval, a to i za pomoci lží. Stejně však hlasatele mírumilovného islámu nepřesvědčíte, protože se nedrží logiky a důkazů, ale slepého emotivního přesvědčení, že náboženství tak velké skupiny lidí přece nemůže být zlé. Desítky milionů Němců byly nacisty, dělá to z nacismu dobrou ideologii? Desítky milionů lidí byly komunisty, dělá to z komunismu dobrou ideologii? Nedělá! A tak je to i s islámem. Možná bych vám mohl odpovědět i jinak. Nacistická ideologie hlásala vyhlazení méněcenných ras a poněmčení těch rasově vhodných, islám hlásá vyhlazení neislámských náboženství a islamizaci těch vhodných. Pokud je islám v pořádku, proč není i nacismus?

Myslíte si, že teroristický útok hrozí v budoucnu i ČR? Může se stát v Praze?

Nedá se to vyloučit. Může být jen otázkou času, kdy muslimská komunita v ČR naroste do takové velikosti, že zde najdou radikálové potřebné zázemí. S tím souvisí i otázka, do jaké míry bude česká muslimská komunita pod vlivem ortodoxního islámu. Zatím je zdejší komunita roztříštěná – většina muslimů se nesnese s poměrně ortodoxním prostředím českých mešit. Je smutné, že muslimové angažující se v mešitách často zastávají ortodoxní islám, který je zdrojem násilí a nebezpečí.

A nehrozí útok i například v souvislosti s tím, že se náš prezident jasně staví proti islámu a masové migraci...

Víte, Arabové mají jedno přísloví: pes štěká, karavana táhne dál. Muslimové se nad projevy pana prezidenta, Konvičky nebo Okamury příliš nerozčilují. Sázejí na to, že usilovnou prací se jim podaří vybudovat v Čechách a na Moravě lokální muslimské komunity, které pak budou ovlivňovat celou naši společnost. Především ale vědí, že multikulturalisté a nová levice jsou jejich největšími a nejlepšími spojenci.

Jsou čeští muslimové napojeni na islámské radikály?

Ano, jsou. Ale na jiné a mnohem nebezpečnější, než jsou ti, kteří útočili v Paříži a Bruselu. Tito naši čeští muslimové z mešit a islámských organizací se drží politiky umírněných islamistů, kteří říkají, že ještě není čas na násilné vystoupení. Podle nich je třeba nejprve vytvořit v Čechách a na Moravě silnou muslimskou komunitu, vlivnou a semknutou, která v budoucnu dokáže naši zemi islamizovat a převzít vládu bez násilí. Jejich program je vlastně obdobou komunistického pokusu o převrat po druhé světové válce, kdy komunisté dokázali zvítězit demokraticky a bez velkého násilí.

Jak může ČR zabránit či minimalizovat dopady působení islámských radikálů? Hlídat hranice? Vystoupit z EU?

Už několik let veřejně upozorňuji na to, že EU s miliony muslimských voličů je největší hrozbou naší zemi a společnosti. Podle mě je třeba zapomenout na EU v dnešní podobě. Kdyby snad v budoucnu v Evropě mělo dojít ke konfliktu většího měřítka, představoval bych si maximálně nějakou federaci či unii bez byrokratického aparátu, kde by šlo o spojenectví zemí s malou částí muslimů v populaci. Například část Německa, Slovensko, Maďarsko, Rakousko, Polsko a my. Také by zřejmě bylo potřeba, aby tato federace vytvořila nejen silnou armádu disponující zbraněmi hromadného ničení pro odstrašení, ale aby i v jistém smyslu po vzoru státu Izrael militarizovala společnost. Pokud má Evropa zůstat evropská, svobodná a s křesťanským základem, je třeba se držet slov Orwella: „Totalitní stát může dělat velké věci, ale jednu věc udělat nemůže: nemůže dát dělníkovi v továrně pušku a říct mu, aby si ji vzal domů a měl ji v ložnici. Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.“

 

Lukáš Lhoťan je bývalý muslim a autor knih Islám a islamismus v České republice, Ježíš Kristus a islám či Arménský holocaust – Sto let od plánované genocidy arménského národa 1915–2015. Vydal také knihu Marek z Aviana – patron a štít Evropy Životopis duchovního obránce Středoevropanů před islamizací. Dříve redaktor košer finančního webu Shekel.cz. Nyní analytik Da Vinci Prague Institute, o. s. Od roku 1998 do roku 2010 byl spolupracovníkem předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 členem Muslimské obce v Brně, absolventem vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolventem studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…