Klaus pro PL: Filip Turek je věrohodný, ne jako Nerudová. Evropa potřebuje šok

06.06.2024 9:54 | Rozhovor

Bývalý prezident republiky Václav Klaus se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zamýšlí nad možností nadcházejících voleb otočit vývoj v EU. Nevěří v rychlou změnu, ale vidí nadějné ukazatele, že k ní v delším časovém horizontu může dojít. „Mnoho z nás fandí Filipovi Turkovi, který je novým, neokoukaným listem v naší politice a proti ženské dominanci všech těch Nerudových a dalších, by mohl zabodovat. Zde jistou naději vidím,“ uvádí Klaus a nabádá menší strany, aby před příštími sněmovními volbami byly schopny najít společnou řeč.

Klaus pro PL: Filip Turek je věrohodný, ne jako Nerudová. Evropa potřebuje šok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus představil svou studii, v níž analyzuje příčiny špatně fungujícího ekonomického systému České republiky a její hospodářské politiky

Pane prezidente, volební místnosti se otvírají za pár desítek hodin. Jaká je či byla předvolební kampaň? Dlouho působila dost „mrtvě“. Zaznamenal jste vážná témata, která k volbám do Evropského parlamentu patří?

Vládní koalice si nedovoluje s žádným tématem vůbec vystoupit. Vládní koalice chce potichu vládnout a neodváží se cokoli namítat proti Evropské unii a vůbec proti vývoji dnešní doby, takže ona žádná témata nevyvolala. Mám pocit, že parlamentní opoziční strany toho moc také nedokázaly. Plochá, nevýrazná, nesilná argumentace. Mimoparlamentní existující či rodící se strany na okraji? Řada z nich řekla mnoho rozumných názorů, ale nejsou slyšet. Proto bylo podle mého názoru ticho. 

Nedávno jsem jel někam asi 100 kilometrů autem a řekl jsem si, že vlastně vůbec nic nenasvědčuje tomu, že máme za pár dní volby. Když jsem byl před asi dvěma týdny mezi Rakouskem a Bavorskem, přece jen tam byla kampaň viditelná a kandidující strany se tam něco snaží říkat. U nás nikoliv. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nerudová teměř padesátiletá puberťačka, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 06.06.2024 10:36:22
si hraje na vzor pro mladé. Turek mladý je, sportovec a navíc v životě něco dokázal, Rozhodně lepší vzor pro mladé. S Nerudovou si mohou tak leda pět písničku a opakovat fráze, je umělá skrz na skrz. Turek je autentický, je svůj.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…