Končíte, panáci. Od srdce se směju. Merkelová ničí všechno, ozývá se z povolebního a proměněného Německa Petr Bystroň

14.03.2016 12:57 | Zprávy

ROZHOVOR „Ostuda pro Evropu je to, co dělá Merkelová se Schäublem,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz český rodák a předseda bavorské AfD Petr Bystroň, který hodnotí výsledek zemských voleb jako historický zlom. V podstatě logickou konsekvencí by podle něj bylo svrhnutí kancléřky Angely Merkelové, jenže „personál v CDU je slabý“. „Merkelová za celou dobu, co vládne, zlikvidovala veškeré vnitrostranické oponenty, kteří by měli potenciál ji nahradit. K tomu se přidává její vlastnost, a sice absolutní bezcharakternost, co se politických přesvědčení týká,“ uvedl Bystroň s tím, že Merkelová ničí celou architekturu Evropy a izoluje Německo.

Končíte, panáci. Od srdce se směju. Merkelová ničí všechno, ozývá se z povolebního a proměněného Německa Petr Bystroň
Foto: Archiv PB
Popisek: Petr Bystroň, předseda bavorské zemské organizace Alternativy pro Německo

Britský deník The Independent v kontextu zemských voleb doslova píše o „ponižujících ztrátách“. Křesťanskodemokratická unie kancléřky Angely Merkelové ztratila voliče ve všech třech německých spolkových zemích, kde se v neděli konaly volby. Vyhrála jen v Sasku-Anhaltsku. Naopak se hovoří o historickém úspěchu AfD. Co na výsledky říkáte?

Samozřejmě máme z výsledku AfD velkou radost. Myslím, že to byl historický den, a také zlom. Skončila éra osmašedesátníků. Těší nás, že se nám podařilo prolomit nezájem lidí o politiku, stoupl podíl lidí, kteří šli volit. V podstatě jsme oživili demokracii.

Říkáte „éra osmašedesátníků“, co tím konkrétně myslíte?

Končí doba levicové indoktrinace celé společnosti. Politici nastoupili v osmašedesátém cestu „Marsch durch die Istitutionen“. To se jim bohužel v následujících letech podařilo. Obsadili systematicky pozice v médiích, institucích, ovládli celý společenský život, diktovali témata, ovlivňovali celou německou společnost. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…