Nobelovku pro kapitánku, která sváží ilegály do Evropy? Poslední kapka! Advokátka je rozpálená do běla a spustila akci. Přidávají se další a další Češi

25.07.2019 4:39 | Zprávy

ROZHOVOR „Naštvalo mě všechno!“ Známá advokátka Jana Zwyrtek Hamplová bouchla do stolu a poslala otevřený dopis českému velvyslanci v Německu. Zprávy ve veřejném prostoru o kapitánce Racketeové ji vytočily natolik, že přemýšlí také o formě občanského memoranda. A nejen o něm. „Uvažuji o tom, že trestní oznámení na Carol Racketeovou podáme sami. A tady by už podpisy měly své místo,“ podotýká s ohledem na zájem, který vyvolal otevřený dopis. „Moudrá stará Evropa už dávno měla nasadit na své hranice vojáky. Jako ve středověku – protože středověk se k nám na těch lodích vrací,“ vzkazuje.

Nobelovku pro kapitánku, která sváží ilegály do Evropy? Poslední kapka! Advokátka je rozpálená do běla a spustila akci. Přidávají se další a další Češi
Foto: archiv J. Zwyrtek Hamplová
Popisek: Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová

Diskusi po celé Evropě vyvolala kapitánka Carola Racketeová, když přes zákaz vplula lodí s africkými migranty do italských vod. Je podezřelá z napomáhání nelegální migraci. Někteří ji ale považují za hrdinku a ve veřejném prostoru padla i slova o Nobelově ceně míru. Vy jste v této souvislosti oslovila našeho velvyslance v Německu se žádostí, aby podal na Racketeovou a všechny osoby, které ji nominovaly na jakékoli ocenění, trestní oznámení. Rozladilo vás nejvíc, když zazněla Nobelova cena? Co bylo hlavním důvodem, že jste otevřený dopis napsala?

Tak nějak všechno… řečeno zjednodušeně, a ta informace o ocenění té pašeračky lidí ze strany Francie, a pak dokonce úvahy o Nobelově ceně míru pro ni, byly ty poslední dvě kapky. Mám pocit, že vrcholní představitelé Evropy se museli definitivně zbláznit, protože oceňovat páchání trestných činů a svévolné jednání pomatených lidí typu Racketeové, kteří ohrožují Evropu touto neřízenou invazí lidí, kteří tu nemají prostě co dělat, je z mého pohledu skutečně na psychiatrickou diagnózu typu „není schopen vnímat realitu“. Platí to jak pro ni, tak pro ty, kteří jí za to, co dělá, chtějí dávat tyto ceny.

Dopis už jste velvyslanci poslala. Jakou od něj očekáváte reakci?

Upřímně? Zdvořilostní. Že dopis dorazil, ale že to nejde. Pak bude namístě otázka, zda to opravdu nejde, nebo zda jen nic dělat nechceme. Ale jako země, jejíž dva občany již odsoudili za to, že jim našli v kamionech pár nelegálních migrantů, a troufám si tvrdit, že je vysoce pravděpodobné, že o nich opravdu nemuseli vůbec vědět, bychom měli tento krok udělat, abychom poukázali na tu neskutečnou nerovnost a zrůdnost právních výkladů a politických postojů evropských „elit“. To elity uvádím v uvozovkách záměrně, protože elity to pro mne skutečně nejsou. Ani náhodou. Macron, Merkelová a spol. by měli odejít do propadliště dějin uličkou hanby.   

O tom, co máte v plánu, jste psala na Facebooku a někteří lidé vám navrhovali, že by rádi pod dopis připojili své podpisy. Budete s tou informací nějak pracovat?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…