První sex Petra Nečase a moudra Miroslavy Němcové. Takhle k vám mluvila ODS. Dnes by raději zapomněla

16.09.2020 17:28

VZPOMÍNKY A PERLY Víte, kdy a kde měl Petr Nečas první sex? Že vás to nezajímá? To nevadí, on vám to stejně řekne! Nad uvažováním volebních stratégů ODS v kampani před sněmovními volbami 2010 zůstává rozum stát. Máme video, na kterém někdejšího premiéra uvidíte říkat zvláštní věci. Ale není sám. Třeba Miroslava Němcová. Ta se sice ve svém videu podobných věcí vystříhala, někdo jí ale poradil přihodit o to více citátů. Dočkáte se tak postřehů o daních, o kultuře i o lidském životě všeobecně.

První sex Petra Nečase a moudra Miroslavy Němcové. Takhle k vám mluvila ODS. Dnes by raději zapomněla
Foto: Blue TV
Popisek: Petr Nečas

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí
Předvolební kampaň v roce 2010 byla význačná způsobem, jakým jednotlivé strany pojaly on-line část agitace. Občanští demokraté vyrazili na internet s vervou, a tak každý krajský lídr k voličům promlouval skrze svůj videomedailonek. Dosah serveru YouTube ovšem v té době ještě nebyl takový, aby šlo voliče plošně zasáhnout jen s obyčejným projevem prostým jakýchkoli výstřelků, proto se i v ODS uchýlili ke snaze videa nějakým způsobem ozvláštnit. Minimálně v medailonku zlínské jedničky a předsedy ODS Petra Nečase se jim to rozhodně podařilo.

Nečas se ve videu prochází po Zlíně a ukazuje občanům, jak je to krásné město. „To nestačí. 90 procent vysokoškoláků se z Prahy zpět na Zlínsko nevrátí,“ stěžuje si Nečas voličům a zdůrazňuje, že bude nutné vytvořit v regionu pracovní místa pro mladé a vzdělané lidi. „Máme na co navazovat. Tomáš Baťa založil prosperitu tohoto kraje, plného chytrých a vzdělaných lidí,“ pokračuje tehdejší volební lídr ODS, zatímco se za ním na dynamických záběrech míhá zlínská univerzita, pojmenovaná právě po slavném obuvním magnátovi. „Chci, aby ze Zlínska byl opět podnikatelský ráj republiky,“ přidává Nečas.

Tehdejší lídr ODS se poté snaží svůj kraj vyzdvihnout podivnou formulací, která jako by cílila spíše na pražského voliče, navíc takového, který je zatěžkán nejjednodušší formou předsudků: „Na Zlínsku jen nepaseme ovce a nechodíme do sklípků, jsme i moderní kraj.“ Poté znovu opakuje věty o potřebě kvalitního vzdělání a pracovních příležitostí. Střih nás přenáší do Nečasova rodného Uherského Hradiště, pro které si politik vysnil budoucnost coby pevnosti „proti socialistům a jejich kamarádům z Východu“. Nečas v té souvislosti připomněl zdejší vězení, kde za totality působil i nechvalně známý vyšetřovatel Alois Grebeníček.

Na závěr videa se Nečas vrátil před své uherskohradišťské gymnázium a zavzpomínal na mladá léta. Celý vzkaz však vyznívá poněkud podivně, Nečas se totiž rozhodl spoluobčanům mimo jiné pochlubit s tím, kde zažil první pohlavní styk. „Tak tady jsem maturoval. První životní zkušenosti, první lásky, první sex. A teď záleží jen na vás, zda budeme první i ve volbách,“ chlubí se Nečas se svými životními zážitky.

Anketa

Zeman a Babiš by měli zemřít, řekl Pavel Novotný. Je to na trestní stíhání?

89%
11%
hlasovalo: 37212 lidí
I lídryně kraje Vysočina Miroslava Němcová má zajímavé video, ale ze zcela odlišných důvodů. To její obsahuje mnoho poučných vět, které někoho mohou inspirovat, jiné ale zase spolehlivě odradí. Na pomoc si vzala pivovarníka Stanislava Bernarda. Ten začátkem videa hovoří o tom, že nejlepší je jít „s čistou hlavou svojí vlastní cestou“. „A stejné je to i v politice,“ dodává Němcová a připíjí s Bernardem pivem na příští volební úspěch.

Po pivu se Němcová vydává před rodný dům Karla Havlíčka Borovského v Havlíčkově Borové, aby odsud voliče seznámila s klíčovými myšlenkami tohoto básníka a novináře. „Mnohý platí daně a neví proč. Mnohý platí daně, a neví nač. Mnohý platí daně, a neví komu,“ předčítá Němcová. „Zlatá slova,“ povzdechne souhlasně a varuje před tím, abychom projedli budoucnost našich dětí.

Poté se Němcová přesouvá mezi kuželkáře ve Velké Losenici. Hovoří o potřebě aktivních lidí pro to, aby se na venkově rozvíjela kultura a společenský život. Takovým lidem prý Němcová vždy ráda pomůže. Dále se žena, kterou tyto volby vynesly do čela Sněmovny, na videu rozhovořila o kultuře jako takové. „Kultura je způsob života. Je tolik možností vidět svět jinak než přes počítač. U nás na Vysočině se pořád něco děje, stačí si jen udělat čas,“ radí Němcová, sedící se sklenkou bílého vína na zahradě. V té souvislosti pak hovoří o snaze zavést zkrácené úvazky, či práci z domova pro matky i otce starající se o malé děti.

Závěrečné záběry pak připomínají volnočasové aktivity Miloše Zemana. I Miroslava Němcová totiž na videu vyrazila za stromy, i když je, na rozdíl od hlavy státu, neobjímá. „Člověk je jako strom. Svou sílu čerpá z kořenů. I když jej ohne čas, je užitečný. Nemůžeme dělat nic lepšího než myslet na své kořeny a dívat se na své děti,“ předává Němcová závěrem videa voličům své životní zkušenosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…