Rezolutní šéf magistrátního ANO v Praze: Stropnický svou práci zkrátka nezvládá. A odchody paní primátorky z jednání? Ptejte se jí

07.09.2015 18:29

ROZHOVOR Michal Hašek je šéfem zastupitelského klubu ANO v Praze. ParlamentnímListům.cz se ho podařilo vyzpovídat nejen na téma vládnutí, ale odpověděl také na palčivé otázky kolem náměstka Matěje Stropnického či Adriany Krnáčové.

Rezolutní šéf magistrátního ANO v Praze: Stropnický svou práci zkrátka nezvládá. A odchody paní primátorky z jednání? Ptejte se jí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitelé ANO 2011 Jaroslav Štěpánek (vlevo) a Michal Hašek

Pane předsedo, váš koaliční partner Matěj Stropnický používá netypickou rétoriku, často dochází ke slovním výpadům, naposledy proti vám v Interview ČT. Řekl, že vám stále zvoní telefon a na něm Radmila Kleslová dává pokyny. Skutečně to tak je?

Rozhodně nejsem tím, komu při jednáních neustále zvoní mobil a i jinak s ním komunikuje. Zamyslet by se měl spíš pan náměstek, kdy právě on neustále nejen během jednání rady kliká do mobilu… Ne, opravdu to nechci zlehčovat, ale je samozřejmé, že úzký pracovní vztah mezi zastupitelstvem, respektive klubem zastupitelů a krajskou organizací je základem pro dobrou a úspěšnou práci  jak v radě, tak i v zastupitelstvu. Komunikuji samozřejmě nejen s předsedkyní kraje, ale i s místopředsedy a neméně pak i s paní primátorkou.

Jste ovšem schopni v rámci těchto slovních dohadů pracovat pro Pražany?  

Já sám mám poměrně administrativně náročnou agendu péče o majetek a majetkové podíly. Myslím, že se nám společně s mými kolegy a kolegyněmi daří záležitosti řešit věcně, přínosně pro Prahu a také v rámci možností včas. V posledních dnech se nám například podařilo zajistit významné podmínky pro podporu inovačních procesů a vědeckých inkubátorů, které doposud v Praze chyběly.  

Ačkoli jde o gesci ČSSD, hovoříme o dopravě, výpadek v rozpočtu DPP kvůli sníženému jízdnému může být velký problém pro rozpočet Prahy, jak se k tomuto stavíte?

Tento problém vidí hnutí ANO jako velice vážný, a proto budeme vší silou prosazovat velmi obezřetnou a pečlivou přípravu rozpočtu na rok 2016. Zkrátka říkáme: „Musíme šetřit, být hospodární, ale ne na úkor občanů Prahy!“ 

Velmi často se v minulých týdnech hovořilo o Evě Kislingerové, byla zmiňována v souvislosti s nástupkyní Adriany Krnáčové. To je prozatím uzavřená kapitola, ale jak vnímáte její práci z pohledu šéfa zastupitelského klubu ANO v Praze?

Paní Kislingerová je bezesporu člověkem, který disponuje vysokou odborností, má z pohledu klubu velmi dobré a bezchybné výstupy a též lidsky je mi blízká.

Hojně zmiňovaná byla i „nekomunikace“ ze strany primátorky Krnáčové, je to už zažehnaný problém? Jak my, tak další média viděla ve čtvrtek na K9 její odchody z magistrátu jakýmsi zadním východem a pak zase přišla zpět. To si jen odskočila, nebo tohle je také způsob „nekomunikace“, který se opakovaně zmiňoval?

Tuto otázku, respektive odchody paní primátorky z koaličního jednání bych směřoval na paní primátorku. A případnou odpověď na posouzení jiným…

Jste v politice nový, můžete trochu přiblížit, kdo z politiků je vám lidsky nejblíž?

Máte pravdu, v takto „vysoké“ komunální politice jsem relativně nový a občas „zírám“. Nejsem vyhraněný vůči nikomu a je mi blízký každý, kdo se snaží poctivě pracovat a posouvat věci dál. Budete se možná divit, ale moje výtky například vůči panu náměstkovi Stropnickému nejsou ani tak proti jeho vystupování. „Někoho prostě nepředěláš,“ říkala moje babička. Ale zejména proto, že on práci náměstka profesně nezvládá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

13:41 „Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

VIDLÁKŮV TÝDEN Že v preferencích stoupají ti, kteří objeli s protivládními akcemi republiku? „Konečn…