Starej zlej kokote, máte dřevěnej kotník, nastoupil herec Maryško na prezidenta. Obratem se dozvěděl cosi o skřeku neandrtálců a padl dotaz na jeho svéprávnost

08.12.2017 7:26

„Zřejmě trpí duševní chorobou a měl by podstoupit psychiatrické vyšetření,“ vrtí hlavou nad počínáním herce Jiřího Maryšky senátor Jan Veleba (SPO). To, co ze sebe herec „plodí“, nepovažuje rozhodně za nějaký smysluplný vzkaz veřejnosti, ale za skřek neandrtálce. „Ostatně je mu dost podobný,“ míní také Veleba. A nejen on je takto ostrý směrem k herci, který na Facebooku cosi vzkázal prezidentovi Miloši Zemanovi, jehož dokonce nazval „zlej kokote“...

Starej zlej kokote, máte dřevěnej kotník, nastoupil herec Maryško na prezidenta. Obratem se dozvěděl cosi o skřeku neandrtálců a padl dotaz na jeho svéprávnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval Andreje Babiše premiérem České republiky

Herec Jiří Maryško asi z dlouhé chvíle neví, co by zase kde provedl. Před dvěma lety tento ústecký herec na svůj facebookový příspěvek umístil fotku z filmu Lidice, kde vyzval lidi „k úklidu“, tedy k chystané brigádě na úklid Ústí nad Labem. U filmového záběru s popravenými lidickými muži jmenoval například exprimátora Víta Mandíka (ČSSD), jeho stranického kolegu Pavla Dlouhého či komunistickou zastupitelku Květoslavu Čelišovou. Za to ale byl stíhán.

Maryška policie stíhala v takzvaném zkráceném řízení, vinila ho z trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a z trestného činu výtržnictví. Jeho čin ale byl kvalifikován jako přečin výtržnictví, soudem mu byl vyměřen trest obecně prospěšných prací ve vyměřené výši 180 hodin a peněžitý trest ve výši 25 tisíc korun.



Teď se Maryško ozval opět. A dost nevybíravým způsobem hlavu státu upozorňuje na to, že je stále státním zaměstnancem, který se až do skončení svého mandátu v březnu 2018 zodpovídá deseti milionům českých občanů a tak by se měl podle toho chovat.

Maryško reagoval na slova Zemana, který ve středu odpoledne na Pražském hradě jmenovanému premiérovi Andreji Babišovi doporučil, aby se neohlížel na trpaslíky, kteří mu budou okopávat kotníky.

„V novinách píšou, že pan prezident dneska řekl panu premiérovi na adresu novinářů: ‚S domovnicí se nediskutuje a nezlobte se na trpaslíky, že vám okopávají kotníky.‘ Pan prezident zapomíná, že je pořád ještě státním zaměstnancem s deseti miliony zaměstnavateli, kteří dostávají zprávy o výkonu jeho povolání prostřednictvím médií,“ připomněl k tomu herec působící v Činoherním studiu v Ústí nad Labem na sociální síti Facebook.

Nadto ještě dodal:

„Takže s nima, prosím Vás, diskutujte, nepijte ve službě a chovejte se ještě chvilku jako člověk, jo? A nebojte, kotníky Vám okopávat nebudem, protože v jednom nemáte nervy a druhej máte dřevěnej, Vy starej, zlej kokote...“

Asi se cítí jako mladej, hodnej nekokot!

Jeho slova ale nenechala v klidu přátele Miloše Zemana. A toto mu vzkazují:

Pan Maryško ukázal, že diskuse s pavlačovými bojovníky a bojovnicemi je opravdu jen ztrátou času. Sám se zřejmě cítí jako ‚mladej, hodnej nekokot‘, tak mi nezbývá, než ho u toho nechat,“ reagoval poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD).

Nikdo nemá právo hovořit s prezidentem takto útočně a hrubě. Prezident je oficiálním představitelem státu a útok na prezidenta považuji za útok na státnost České republiky. Jedna věc je nesouhlasit s prezidentem v nějaké konkrétní věci– já osobně například nesdílím jeho příliš proevropský postoj –, druhá věc je prezidenta hrubě a sprostě urážet jen proto, že se to může, že podobné jednání má podporu a krytí oficiálního mainstreamu,“ uvedl směrem k osobě Maryška politický analytik a pedagog Václav Janoušek (SPO). Prý vlastně neví, co by na hercovo konto poznamenal ostrého.

Herec Maryško se pohybuje v určitém společenském okruhu lidí, v němž vyjadřovat co nejnegativnější názor na prezidenta je podmínkou setrvání v tomto okruhu lidí a na lidi v tomto okruhu se pohybující je vyvíjen silný morálně společenský nátlak. Takže je na toto počínání možno nahlížet i takto pragmaticky,“ vysvětlil Janoušek.

Zticha rozhodně nehodlá být ani senátor Jan Veleba (SPO).

Toto nepovažuji za vzkaz, ale za skřek neandrtálce. Ostatně je mu dost podobný. Ale v této zemi a v této době je bohužel možné vše a dokonce v jistých kruzích, které se považují za elitu národa, patří podobné chování k bontonu,“ pronesl Veleba k dotazu ParlamentníchListů.cz, zda má herec Maryško vůbec právo na Zemana takto útočit. A o jeho charakteru a hlavně duši si prý vůbec nemyslí nic hezkého.

Zřejmě trpí duševní chorobou a měl by podstoupit psychiatrické vyšetření. Možná by se zjistilo, že za své činy není zodpovědný!“ doplnil ještě Veleba na konto herce.
 
Herec Jiří Maryško předvádí skinheada
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…