ANO: Zastupitelský klub vyzývá koalici, aby dodržovala základní princip zastupitelské demokracie – respektovala opozici

04.12.2018 12:39

Zastupitelé HMP za hnutí ANO s rozpaky konstatují, že nové vedení Prahy hrubě nedodržuje základní principy zastupitelské demokracie a neseznamuje opozici s programem jednání Rady s dostatečným předstihem.

ANO: Zastupitelský klub vyzývá koalici, aby dodržovala základní princip zastupitelské demokracie – respektovala opozici
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Zastupitelská demokracie má několik základních principů a jedním z nich bezesporu je, neupírat opozici přístup k informacím. Je naprosto bezprecedentní, že ještě v pondělí večer nemáme k dispozici program Rady. My jsme na ten problém upozorňovali už několikrát, ale očividně se nejedná o záležitost, která by vznikla nedopatřením, ale o systémové opatření, aby opoziční kluby byly s programem rady seznámeny co nejpozději. Působí to na mě opravdu netransparentně, což jde naprosto proti tomu, co současná Rada slibovala,“ říká předseda zastupitelského klubu hnutí ANO Patrik Nacher.

“Vnímám to buď jako projev naprosté neschopnosti, kdy nová Rada není schopná naplánovat základní procesy, nebo jako účelový krok, aby opozice náhodou nemohla něco komentovat, nebo nedej Bože kritizovat. Nevím, která varianta je pro město horší, ale v každém případě je to špatně,“ říká zastupitel Petr Stuchlík.

Klub hnutí ANO už dříve kritizoval, že se současné vedení města snaží vykostit opozici, což je v naprostém rozporu s tím, co koaliční strany slibovaly bezprostředně po volbách.

„Začalo to snahou o snížení počtu míst pro opozici v jednotlivých výborech, čemuž se nám ale naštěstí podařilo zabránit, protože jinak bychom měli jen velmi omezený přístup k informacím. Nedodrželi ani příslib toho, že opozice bude mít zastoupení v dozorčích radách městských firem, což je nezbytné, abychom mohli na řízení firem dohlížet. A to i přesto, že na posledním jednání Rady mi bylo slíbeno, že soupis míst obdržím dokonce týdne. Všechny tyto věci byly dříve naprosto samozřejmé,“ dodává Patrik Nacher.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.