Adamec (ODS): Město zřídilo dočasnou noclehárnu. Pomohla šestnácti osobám

08.05.2021 18:41

Trutnovská radnice letos poprvé zřídila dočasnou noclehárnu. Zájemci zde měli k dispozici lůžko, teplou sprchu i drobnou potravinovou pomoc.

Adamec (ODS): Město zřídilo dočasnou noclehárnu. Pomohla šestnácti osobám
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Trutnova a poslanec za ODS Ivan Adamec

Od 11. ledna do 31. března fungovala v objektu v ulici Na Dvorkách dočasná noclehárna. Trutnovská radnice ji zřídila skrze svou příspěvkovou organizaci Most k životu Trutnov.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

„Chtěli jsme tímto projektem pomoci osobám v nouzi, které v největších mrazech neměli kde přespat. Zároveň tak získali možnost navázat kontakt se sociálními pracovnicemi a nastartovat řešení své obtížné situace,“ popisuje důvody zřízení Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Službu využilo 16 osob. Celkově došlo k 336 přespání. „Šlo například o osobu, která v souvislosti s pandemií ztratila zaměstnání, jehož součástí bylo i ubytování. V noclehárně také strávila noc těhotná žena, které poté byla nabídnuta návazná služba azylového domu. Kvůli silným mrazům využilo službu noclehárny více osob, které obvykle přespávají v improvizovaných obydlích či venku,“ upřesňuje Monika Hillebrandová, ředitelka Mostu k životu Trutnov.

Noclehárna fungovala každý den od 19:00 do 07:00. Uživatelé měli k dispozici lůžko, teplou sprchu, možnost ošacení, praní prádla i drobnou potravinovou pomoc. „Zvažujeme, že noclehárnu zřídíme i pro další zimní období, zhruba od listopadu 2021 do března 2022, protože to je smysluplný projekt, který pomáhá konkrétním lidem. Zároveň je tento koncept výhodný i pro celou společnost, protože čím více času lidé na ulici stráví, tím obtížnější a nákladnější je jejich návrat do běžného života,“ dodává Tomáš Eichler, místostarosta města Trutnova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…