Baxa (ODS): Náměstkování mi dalo naději, že kultura v Plzeňském kraji neuvadne

13.02.2018 7:37

Pár slov na facebookovém profilu po odchodu z funkce.

Baxa (ODS): Náměstkování mi dalo naději, že kultura v Plzeňském kraji neuvadne
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

Jak jsem již na podzim slíbil, dnes jsem odstoupil z funkce náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro kulturu a památkovou péči. Když se ohlédnu za 15 měsíci v této funkci, myslím, že jsem snad leccos udělal a lecčemu pomohl: podařilo se mi zdvojnásobit peníze na památkové a kulturní granty (u památek např. z 13 mil. na 27 mil. Kč), restartovali jsme projekt novostavby Západočeská galerie v Plzni, začali jsme lákat do kraje velké filmové produkce, nebo rozvíjeli krajské kulturní instituce; neopomíjel jsem ani menší, ale stejně důležité aktivity, jako je např. podpora vznikající pobočky společnosti Post Bellum, nebo akce spolků či malých obcí na venkově. Moc děkuju všem svým kolegům a též skvělým spolupracovníkům z krajského úřadu v čele s Alenou Svobodovou.

A co mi toto „náměstkování“ dalo? Především naději, že kultura v Plzeňském kraji neuvadne a památky nezaniknou, neb jsem potkal spousty nadšených lidí, kterým na tom opravdu záleží!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…