Bezák (ČSNS): Volby skončily debaklem tradičních politických stran

22.10.2017 10:11

Kromě prvního hnutí ANO zvítězily třetí Piráti, čtvrtá SPD a poslední STAN. Tradiční parlamentní strany ODS, KSČM, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN mají dohromady pouze 78 poslaneckých mandátů. Bez KSČM pro tzv. demokratické strany to je 63 míst!

Bezák (ČSNS): Volby skončily debaklem tradičních politických stran
Foto: ČSNS
Popisek: Česká strana národně sociální - logo

Po volbách přijdou na řadu politologové a analytici, kteří by měli rozklíčovat proč k tomuto debaklu došlo. Vítězné ANO a čtvrté SPD mají 78+22 poslaneckých míst, tzn. polovinu Poslanecké sněmovny obsadily anti systémová hnutí. Většina občanů potrestala tradiční strany za jejich aroganci a nedostatek sebereflexe. Korupce, tunelování, odkloňování a politická likvidace oponentů se občanům velmi zajídají.

Jisté je, že političtí dinosauři, kteří od roku 1989 tuto naši vlast morálně, politicky i ekonomicky zdevastovali na úroveň rozvojové země, už nemají u voličů podporu. Věřím, že Česká republika směřuje k očistění od korupčně klientelistického systému k systému řádného hospodáře, čímž by existovala naděje k zlepšení vyhlídek nejen čistě ekonomických, ale i sociálně ekonomických, kdy by se měly, díky lepšímu výběru daní, snižovat daně a zvyšovat životní úroveň našich občanů.

Je jen na nové české vládě jakým způsobem bude zajištěna ochrana českých národních zájmů v EU a potažmo i ostatním světě. Občané by mohli časem mít větší kontrolu nad konáním politiků, poslanců, senátorů a ministrů, pokud se podaří konečně uzákonit obecné referendum, odvolatelnost zkorumpovaných politiků a klouzavý mandát poslanců a senátorů.

Doufejme, že povolební vyjednávání vítězného ANO bude korunováno úspěchem a brzo se, po ustavení vedení Poslanecké sněmovny ČR, podaří vytvořit akční vládu, která naši vlast co nejdříve katapultuje mezi nejvyspělejší země světa.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…