Bezák (ČSNS): Volby skončily debaklem tradičních politických stran

22.10.2017 10:11

Kromě prvního hnutí ANO zvítězily třetí Piráti, čtvrtá SPD a poslední STAN. Tradiční parlamentní strany ODS, KSČM, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN mají dohromady pouze 78 poslaneckých mandátů. Bez KSČM pro tzv. demokratické strany to je 63 míst!

Bezák (ČSNS): Volby skončily debaklem tradičních politických stran
Foto: ČSNS
Popisek: Česká strana národně sociální - logo

Po volbách přijdou na řadu politologové a analytici, kteří by měli rozklíčovat proč k tomuto debaklu došlo. Vítězné ANO a čtvrté SPD mají 78+22 poslaneckých míst, tzn. polovinu Poslanecké sněmovny obsadily anti systémová hnutí. Většina občanů potrestala tradiční strany za jejich aroganci a nedostatek sebereflexe. Korupce, tunelování, odkloňování a politická likvidace oponentů se občanům velmi zajídají.

Jisté je, že političtí dinosauři, kteří od roku 1989 tuto naši vlast morálně, politicky i ekonomicky zdevastovali na úroveň rozvojové země, už nemají u voličů podporu. Věřím, že Česká republika směřuje k očistění od korupčně klientelistického systému k systému řádného hospodáře, čímž by existovala naděje k zlepšení vyhlídek nejen čistě ekonomických, ale i sociálně ekonomických, kdy by se měly, díky lepšímu výběru daní, snižovat daně a zvyšovat životní úroveň našich občanů.

Je jen na nové české vládě jakým způsobem bude zajištěna ochrana českých národních zájmů v EU a potažmo i ostatním světě. Občané by mohli časem mít větší kontrolu nad konáním politiků, poslanců, senátorů a ministrů, pokud se podaří konečně uzákonit obecné referendum, odvolatelnost zkorumpovaných politiků a klouzavý mandát poslanců a senátorů.

Doufejme, že povolební vyjednávání vítězného ANO bude korunováno úspěchem a brzo se, po ustavení vedení Poslanecké sněmovny ČR, podaří vytvořit akční vládu, která naši vlast co nejdříve katapultuje mezi nejvyspělejší země světa.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.