ČEZ: Průvan v šatníku podpořil českobudějovický Český červený kříž

16.11.2021 21:20 | Tisková zpráva

Zaměstnanci Jaderné elektrárny Temelín udělali průvan ve svých šatnících a zapojili se do stejnojmenné charitativní akce, která v těchto dnech probíhala v provozech ČEZ po celé republice. Nasbírali téměř 230 kilogramů oblečení, bot a doplňků.

ČEZ: Průvan v šatníku podpořil českobudějovický Český červený kříž
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Nejen obnošené, ale i zcela nové dětské, pánské a dámské oblečení přinášeli do práce zaměstnanci elektrárny Temelín, aby vzápětí putovalo do Oblastního spolku Českého červeného kříže v Českých Budějovicích. 

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí
Ten věci přetřídí a poskytne těm, kteří je potřebují. „Z Temelína jsme dostali spoustu krásných kousků, které obohatí sortiment v ošacovacím středisku pro sociálně slabé spoluobčany,“ říká Marta Průša Sovová, ekonomka a koordinátorka úřadu Oblastního spolku Českého červeného kříže. „Děkujeme za dlouhodobou podporu v mnoha směrech,“ dodává Marta Průša Sovová.

Letošní pátý ročník proběhl kvůli předchozí pandemii s menším zpožděním. I tak ale celorepublikově putovaly od energetiků na charitu stovky kilogramů oblečení. Charitativní Průvan v šatníku probíhal kromě temelínské jaderné elektrárny i v Praze, Dukovanech, Temelíně, Plzni, Ostravě, Zábřehu, Hradci Králové a Děčíně, tedy v centrálních místech regionů, v nichž Skupina ČEZ působí.

Skupina ČEZ a její elektrárny v regionech dlouhodobě podporují neziskové organizace ve svém okolí a to jak finančně, tak také prostřednictvím podpory jejich zaměstnanců. Již tradičními se staly různé charitativní sbírkové akce či velikonoční a vánoční trhy, při kterých organizace nabízí své výrobky. Neméně významná je přímá pomoc při tzv. dobrovolnických dnech, které ČEZ pro své zaměstnance organizuje. „Mám radost, že ČEZ má zaměstnance, kterým jejich okolí není lhostejné a zcela přirozeně se zapojují do celospolečensky prospěšných projektů. Jednou z aktivit našeho týmu je přinášet inspiraci a příležitost pomoci, abychom společně naplňovali poslání naší společnosti být dobrým partnerem, který rozvíjí vztahy s komunitami a neziskovým sektorem. Angažovanost našich zaměstnanců dává naší práci smysl, dobrý pocit z projektů prospěšných pro společnost a v neposlední řádě je pro náš další výzvou a motivací,“ doplnila Petra Junger, manažerka útvaru Diverzita a inkluze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…