Chládek (ČSSD): Rozšíření dopravní výchovy ve školách vítám

28.08.2013 9:25

Sociální demokracie dlouhodobě podporuje rozšíření dopravní výchovy jak na základních, tak v mateřských školách. Jsem přesvědčen o tom, že právě zvýšený rozsah vzdělávání v této oblasti může účinně zabránit mnohým tragickým dopravním nehodám, které způsobí děti. Záměr ministerstva školství i dopravy více rozšířit dopravní výchovu považuji za správný.

Chládek (ČSSD): Rozšíření dopravní výchovy ve školách vítám
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Je ale nutné zaměřit se především na praktické znalosti a nikoliv na pouhou znalost paragrafů a textů zákonů, z čehož měly být děti podle původního návrhu ministerstva školství zkoušeny.

Kromě rozšíření dopravní výchovy prosazuje ČSSD ve své školské koncepci i zařazení a podporu předmětů v dalších důležitých oblastech, jako je například polytechnická výchova, finanční gramotnost či výchova ke zdravému životnímu stylu.  Právě tyto oblasti jsou zatím  ve školách nedostatečně podporovány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

6:16 Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině.