Dolínek (ČSSD): Tomio Okamura vyváděl peníze ze strany na svůj účet

19.12.2018 12:41

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 19. prosince 2018 k zákonu o státním rozpočtu České republiky na rok 2019.

Dolínek (ČSSD): Tomio Okamura vyváděl peníze ze strany na svůj účet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátorky Petr Dolínek

Dobré dopoledne. Tím, že chci oslovit autora projevu pana Okamury a ne jeho, tak to nemusím dělat prostřednictvím pana předsedajícího.

Já bych chtěl vzkázat tomu pánovi nebo paní, která píše projevy panu Okamurovi, že je potřeba volit slovník podle toho, jaká je historie toho, komu se ty projevy píší. Já bych tady přečetl jedinou věc. Když jsme u těch parazitů na státním rozpočtu a na veřejné kase.

Tomio Okamura vyváděl peníze ze strany na svůj účet. Smlouva to dokazuje. Současná strana Tomia Okamury SPD ráda hlásá, že je proti korupci, tunelování, vyvádění státních peněz. Ovšem velký otazník visí nad jeho působením v Úsvitu přímé demokracie. Tyto otazníky zmiňuje Reflex atd., atd. (Řečník čte informace z mobilu.) Peníze měl šéf Úsvitu podle zjištění týdeníku inkasovat za to, že hnutí nabízelo marketingové a mediální poradenství. Okamura připouští, že se to dělo atd. Ovšem i nad těmi věcmi, že to bylo přes někoho, se objevuje otazník. O dvojici PR agentur ATM a 10 minutes se zajímala Česká televize a zjistila jediné: nadstandardní platby, smlouvy bez stanovené ceny, oficiální sídlo je ve zchátralém domku využívaném bezdomovci nesvědčí o nějakém dobrém jménu.

To vzbuzuje podezření, že firmy skutečně pomáhaly a zda s mediální komunikací, nebo jestli nesloužily pouze k vyvádění milionů ze státních příspěvků. Jsme u těch parazitů.

Obě firmy jsou při bližším ohledání podivné. I když mají dělat marketingové věci - když to zjednoduším - samy nemají webovou prezentaci.

Takže, sečteno a podtrženo, kdyby si pan Okamura vyváděl peníze, jak měl v plánu, vyvedl si ze státního rozpočtu 45,9 mil. korun. Tak prosím, kdo píše projevy panu Okamurovi, pište to podle jeho minulosti a neurážejte slušné lidi. Mimochodem - jsem sluníčkář a vítač a jsem na to hrdý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.