Dvouletý (Soukromníci): Absolutně nepřijatelné a diskriminační

06.05.2021 7:29

Komentář na facebookovém profilu k (ne)otevření škol.

Dvouletý (Soukromníci): Absolutně nepřijatelné a diskriminační
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Michal Dvouletý

NEDALO MI TO A POSLAL JSEM VLÁDĚ OTEVŘENÝ DOPIS K NÁVRATU DĚTÍ DO ŠKOL TAKÉ VE ZLÍNSKÉM KRAJI

Vážený pane premiére, vážení členové vlády,

jako jeden z mnoha rodičů dětí druhého stupně základních škol se na Vás obracím tímto otevřeným dopisem, ve kterém chci apelovat, abyste rozhodli o otevření druhého stupně základních škol od pondělí 10. května 2021 ve všech zbylých krajích České republiky. Jsem totiž velmi znepokojen informacemi, které zaznívají v médiích, že by např. v našem Zlínský kraj mělo dojít k odložení návratu dalších žáků do škol.

To považuji za absolutně nepřijatelné a diskriminační. Nejnovější data jasně dokládají, že také v našem kraji dochází k rychlému útlumu epidemie. Klesá jak incidence, tak reprodukční číslo tak další parametry, které používáte alespoň k nějaké obhajobě Vašich jinak zcela chaotických rozhodnutí.

Naše děti jsou bez prezenční výuky nejdéle v Evropě a každý den navíc je velkým hazardem a nezodpovědností vůči této mladé generaci.

Je třeba si uvědomit, že ty žáky druhého stupně, kteří se vrátí do školy 10. května 2021, bude díky rotační výuce čekat pouze 20 dnů, které stráví do konce letošního školního roku ve školních lavicích. Pokud by vláda nechala některé děti sedět doma ještě o týden nebo dva déle, pak jejich návrat k alespoň částečné prezenční výuce zcela ztrácí smysl.

Navíc bych pokládal za neuvěřitelný paradox a absolutní nesmysl, kdyby žáci druhého stupně základních škol v našem kraji zůstali odkázáni pouze na distanční výuku, ale přitom došlo od pondělí 10. května 2021 k avizovanému otevření dalších obchodů a služeb.

Budu v naději doufat, že na svém čtvrtečním zasedání rozhodnete moudře a umožníte všem dětem alespoň částečný návrat do škol. Bylo by pak pro mne velkým překvapením, kdybyste zároveň zrušili za mne nesmyslnou povinnost podstupovat ve školách antigenní testy a nosit celý den roušky.

Předem děkuji, že apel nás rodičů vyslyšíte ?

S pozdravem

Ing. Michal Dvouletý, MBA

táta sedmáka

člen zastupitelstva Zlínského kraje a města Uherské Hradiště

místopředseda Soukromníků

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…