Dvouletý (Soukromníci): Kníže Svatopluk měl pravdu. Společně budeme silnější

24.10.2017 12:01

Strana soukromníků ČR prokázala schopnost spolupracovat a spojit síly

Dvouletý (Soukromníci): Kníže Svatopluk měl pravdu. Společně budeme silnější
Foto: Archiv MD
Popisek: Ing. Michal Dvouletý, krajský předseda strany Soukromníků a zastupitel Zlínského kraje

Pravice je roztříštěná a je dobře, že se opět začalo intenzivně mluvit o integraci a posílení schopnosti blížíš spolupráce mezi pravicovými stranami. Snaží se o to Petr Fiala (ZDE), za nos se chytají představitelé STAN, KDU-ČSL, ale i TOP09 (ZDE), kteří možná propásli šanci na historický úspěch.

A své o tom velmi dobře ví také Strana soukromníků. Právě Soukromníci a schopnost ODS poprvé ve své historii připustit takto těsnou předvolební spolupráci byly příčinou toho, že se ODS s podporou Soukromníků stala druhou nejsilnější politickou formací v naší zemi. Obě strany totiž vyslaly voličům dva velmi důležité vzkazy. Jednak to, že jsou schopni se spojit, domluvit a dobře spolupracovat, a jednak to, že Soukromníci mohou být skutečnými garanty a politickou sebeobranou pro statisíce živnostníků, malých podnikatelů a všech aktivních a pracovitých lidí v naší zemi. A to ve chvíli, kdy Andrej Babiš a jeho posluhovači rozpoutali třídní boj právě proti této skupině lidí, bylo velmi důležité a racionální rozhodnutí.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel


A navíc schopnost netříštit síly a raději hledat předvolební konsensus je pro Soukromníky do značné míry příznačná. V loňských krajských volbách Soukromníci kandidovali společně se Svobodnými. A například ve Zlínském kraji již před téměř dvěma lety usilovali o sestavení dokonce širší předvolební koalice ve složení Soukromníci, Svobodní, ODS a TOP09.

Určitě proto pokládám za správné pokračovat v diskusích o způsobech a modelech integrace pravicových demokratických sil. Nikdy není po volbách a ty komunální se již začaly opět přibližovat. Na rozdíl od těch parlamentních se určitě nebudou odehrávat podle jednoho střihu. Každá obec a město může přinést své možnosti spolupráce pravicových stran. Naší společnou motivací by pak měla být snaha čelit účelovému populismu a nedovolit monopolistům, aby ovládli také radnice.

Ing. Michal Dvouletý
krajský předseda Strany soukromníků ve Zlínském kraji
člen zastupitelstva Zlínského kraje

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.