Dvouletý (Soukromníci): ÚOHS zakázal kraji podepsat smlouvu s projektantem nové nemocnice

23.05.2020 20:59

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže stran projektanta nové nemocnice v Malenovicích.

Dvouletý (Soukromníci): ÚOHS zakázal kraji podepsat smlouvu s projektantem nové nemocnice
Foto: Michal Pavlásek
Popisek: Ing. Michal Dvouletý, krajský předseda strany Soukromníků a zastupitel Zlínského kraje

Vítám rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který zakázal Zlínský kraj uzavřít smlouvu na projektanta nové nemocnice v Malenovicích.

Již na začátku května jsem na krajském zastupitelstvu upozornil na to, že zakázka na projektanta je podle mnoha architektonických a projekčních firem diskriminační. Dokonce zde existuje podezření, že celé výběrové řízení je jen zástěrka a jeho podmínky jsou připraveny tak, aby je mohl splnit již předem určený uchazeč. Proto jsem požadoval, aby bylo výběrové řízení ihned zastaveno.

Přestože mne „koalice nové nemocnice“ přehlasovala, dva dny poté zasáhl ÚHOS, který vydal předběžné opatření a zakázal hejtmanství uzavřít smlouvu s vybraným projektantem. Je tak zřejmé, že pochybnosti o celém výběrovém řízení jsou přinejmenším oprávněné a vyžadují podrobné a zodpovědné zkoumání úřadu.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Je zvláštní, že přestože hejtman o rozhodnutí ÚOHS musel vědět, ještě před pár dny tvrdil, že projektant je již vybraný a pouze čeká na jeho formální schválení v krajské radě. Opět další lež? Nebo jen snaha zakrýt jeden průšvih za druhým, který je spojený s drakonickým prosazováním nové nemocnice? A není těch průšvihů přeci už příliš? Nejdříve Ministerstvo vnitra, teď Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, a co přijde příště?

Je zřejmé, že lidovecké vedení Zlínského kraje selhalo. Ze svého volebního programu nesplnilo za čtyři roky téměř nic, místo toho strhlo veškerou pozornost na snahu prosadit výstavbu nové nemocnice, která je vlastně jen obrovskou předvolební kampaní Jiřího Čunka a jeho spojenců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…