Europoslanci za KSČM: Předseda Evropské komise Juncker naši podporu nemá

27.11.2014 15:19

Již při hlasování o nové Evropské komisi jsme hlasovali proti důvěře současné Evropské komisi. Nikoli proto, že bychom považovali celou komisi za špatnou, někteří její členové si jistě podporu zaslouží.

Europoslanci za KSČM: Předseda Evropské komise Juncker naši podporu nemá
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Ovšem od samotného počátku předseda Juncker nevhodně nastavil strukturu Komise pospojováním nesouvisejících portfolií a dost zmateným způsobem přesouval jednotlivé komisaře mezi různými portfolii. Navíc vytvořil čtyři místopředsedy komise, kteří jsou dnes nadřazeni ostatním komisařům, což zcela popírá smysl fungování komise. To vše od počátku nebudilo důvěru v pana Junckera.

Vrcholem všeho je pak skandál, který se propírá v médiích poslední dva týdny. Ukázalo se, že jedna z priorit současné Evropské komise, kterou náš klub podporuje, omezení úniku příjmů firem do daňových rájů, je v rukou člověka, který byl předsedou vlády Lucemburska v době, kdy jeho země byla daňovým rájem se zdaněním některých nadnárodních firem ve výši 1,1 %. Lucembursko tak de fakto okrádalo rozpočty ostatních členských států EU o peníze.  Lucemburská vláda pod vedením pana Junckera tak naprosto jednala proti zájmům Evropské unie.

Těžko tak může mít takový člověk naši důvěru, že Evropskou komisi povede správným směrem a nebude opět upřednostňovat zájmy nadnárodních korporací. Měli by si to uvědomit i socialisté a lidovci, kteří pana Junckera podporují a vzali tak na sebe dnes zodpovědnost za možné budoucí skandály. Když pan Juncker říká, že nemůže převzít politickou odpovědnost, protože již není předsedou vlády Lucemburska, tak se domníváme, že může, a to sám rezignovat na předsedu Evropské komise, neboť politická zodpovědnost je jen jedna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…