Faltýnek (ANO): Za ty čtyři roky, co jsem vedl předchozí klub, jsem se hodně naučil

25.10.2017 12:09

Staronovým předsedou poslaneckého klubu hnutí ANO byl zvolen Jaroslav Faltýnek

Faltýnek (ANO): Za ty čtyři roky, co jsem vedl předchozí klub, jsem se hodně naučil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek

Poslanecký klub hnutí ANO hned na svém prvním jednání poprvé volil. Po setkání, které se uskutečnilo tři dny po volbách, vybral svého nového předsedu, sedm místopředsedů a zároveň nominanta na předsedu poslanecké sněmovny. Na prvním setkání klubu ANO po úspěšných volbách se na těchto jménech shodlo 78 nových poslanců.

Staronovým předsedou poslaneckého klubu byl jednomyslně zvolen první místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek. Ten dostal nominaci i z celostátního výboru hnutí.„Za ty čtyři roky, co jsem vedl předchozí klub, jsem se hodně naučil, ale to hlavní je, že musím umět úkoly delegovat i na své místopředsedy. A to teď, když máme o třicet poslanců víc než v minulém období, rozhodně budu dělat,“ prohlásil po svém zvolení Jaroslav Faltýnek.

A k ruce bude mít maximální počet místopředsedu. Poslanecký klub se totiž na své zasedání shodl, že jich chce mít celkově sedm. Zvoleni byli Jan Richter, Roman Kubíček, Josef Hájek, Jan Volný, Jana Pastuchová, Pavel Pustějovský a Klára Dostálová.

Poslanecký klub zároveň nominoval na funkci předsedy poslanecké sněmovny Radka Vondráčka, který na konci minulého období už zastával funkci místopředsedy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice