Farhan (ANO): Můžete se vyjádřit k těmto nesplněným slibům?

23.02.2023 19:09

Interpelace na 53. schůzi Poslanecké sněmovny 23. února 2023 na ministra zdravotnictví Válka ve věci Informačního systému infekčních onemocnění.

Farhan (ANO): Můžete se vyjádřit k těmto nesplněným slibům?
Foto: archiv K. Farhana
Popisek: Poslanec a člen Výboru pro zdravotnictví Parlamentu ČR, lékař Kamal Farhan

Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, dámy a pánové, pane ministře, moje interpelace se týká Informačního systému infekčních onemocnění. Já bych zde chtěl zmínit, že v rámci třetího čtení novely zákona o veřejném zdravotním pojištění, což byl sněmovní tisk 73, přislíbil pan ministr Válek legislativu upravující registry, které sbírají data. 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí
Cituji: Ministerstvo chystá legislativu, která dá do pořádku všechny tyto registry. Já věřím, že do prvního čtení půjde tato legislativa ještě do konce roku. - Toto řekl na podzim loňského roku, že to bude do konce roku - jinými slovy - hotové nebo aspoň podané do Sněmovny. Ještě při schvalování tohoto zákona - zase budu citovat, možná to trošku bude znít zmateně, ale je to citace: Nicméně to, co se teď stane, a já velmi prosím, abyste to, co schválil zemědělský (?) výbor v tom rozsahu, jak to schválil, podpořili, tak se stane, že se ukončí odesílání těchto informací o očkování do tohoto registru SÚKLu. Mezi tím připravím zákon, až bude ten zákon, teprve pak- teprve pak - se bude něco posílat do registru ISIN. To vám tady slibuji. - Toto prohlásil při schvalování toho zákona, nebo toho sněmovního tisku 73 pan ministr Válek.

Novela zákona o léčivech, zákon č. 314/2022 Sb., odstranil ustanovení paragrafu 79c, zápis do systému eRecept, protože záznam má být automaticky odeslán do systému záznamu o provedení očkování prostřednictvím ISINu, nové ustanovení § 81 Sb. (?) Já se vás, pane ministře, ptám, vy jste poslancům a Poslanecké sněmovně slíbil, že něco uděláte do konce roku, a na základě toho jste žádal Sněmovnu a poslance, aby hlasovali pro zákon, který jste předložil. Ten zákon prošel, ale vy jste ten slib nedodržel. Můžete se vyjádřit k těmto nesplněným slibům? Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.