Filip (KSČM): Občané jen nevěřícně kroutí hlavami

31.07.2017 16:24

V letošním roce se občané nestačí divit, co všechno si různé politické strany, hnutí i někteří jednotlivci na volební kampaň připravili.

Filip (KSČM): Občané jen nevěřícně kroutí hlavami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Jeden představuje své sny, často nerealizovatelné, a pokud by je chtěl realizovat, tak možná pro sebe. Jiní velkohubě uzavírají a zase se strachem rozbíjejí koalice, aby ukázali, že jim nejde o politický program, ale jen o sebe a vlastní zájmy. ODS a TOP 09 spoléhá, že mají lidé krátkou paměť a že snad už zapomněli, kdo se podílel na rozkrádání státního majetku v podivných privatizacích a zjevně neoprávněných tzv. církevních restitucích.

Jsme svědky toho, že nárok na takové restituce mají církve, které ani před rokem 1989 neexistovaly. A ty církve, které tvrdí, že byly poškozeny, přebírají majetky, berou si finanční náhrady a přitom dál žalují na vydání nejen stát, který je povinný, ale dokonce fyzické i právnické osoby, které chtějí připravit o majetek, který si řádně od státu koupily, postavily na něm rodinné domy nebo funkční firmy, jež budují více než 20 let. Že jde evidentně o bezdůvodné obohacení, neoprávněný majetkový prospěch, je jasné každému, kdo uvažuje jen trochu normálně. Navíc bych chtěl připomenout, že majetek církví byl vždy v Čechách, na Moravě a ve Slezsku předmětem sporu, a tak dodnes vzpomínáme na Mistra Jana Husa a jeho upálení, na vyhnání Jana Amose Komenského, na odebrání neprávem získaného majetku církvím, které učinil císař Josef II., na pozemkovou reformu z roku 1919, kterou musela sotva vzniklá Československá republika udělat, aby napravila křivdy, kterými protinárodní síly vždy chtěly v minulosti ponížit český národ a uvést ho v závislost na cizích vládcích.

Proti tomu stojí jako reálná a realistická síla KSČM. Politická strana, která za posledních 27 let prokázala, že drží slovo, že má skutečný program pro obnovu naší suverenity a má osobnosti, které jsou program schopny naplnit. KSČM má smysl volit, je to volba pro budoucnost a naši společnou prosperitu.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.