Gazdík (STAN): Vzdělávací soustava se stala obětí neschopnosti vlády

01.07.2021 5:34 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k dopadům vládních opatření proti koronaviru na vzdělávací systém

Gazdík (STAN): Vzdělávací soustava se stala obětí neschopnosti vlády
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda STAN Petr Gazdík přijel na Dny lidí dobré vůle

Chtěli bychom především moc poděkovat všem, žákům, studentům i jejich rodičům a kantorům za to, jak zvládli tento náročný školní rok!

Společně s Českou pirátskou stranou při této příležitosti znovu vyzýváme vládu, aby nezaspala v přípravě na podzim a zajistila bezpečný návrat žáků do lavic. Navrhli jsme také opatření, jak toho dosáhnout a zároveň jak dohnat výpadek prezenční výuky, který se řady žáků negativně dotkl.

„Žáci, studenti, jejich rodiče, a především celá vzdělávací soustava se stala obětí neschopnosti vlády v boji s koronavirem. Na rozdíl od většiny zemí se děti do škol v uplynulém školním roce takřka nedostaly a absence otevřených škol bude mít do budoucna fatální důsledky. Již v uplynulých měsících jsme proto navrhovali například letní vzdělávací kempy i opatření pro zajištění doučování v průběhu dalšího školního roku,“ říká Petr Gazdík.

Uvědomujeme si také, že školství potřebuje dostatek peněz. Proto chceme zajistit, aby na vzdělávání plynulo minimálně 5 % hrubého domácího produktu ze státního rozpočtu. Peníze investované do vzdělávání jsou investicí do budoucnosti celé společnosti. Celý náš program pro moderní školství najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby