Golasowská (KDU-ČSL): Už žádné dvě kategorie pěstounů

11.06.2022 20:26 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na zvýšení odměn pěstounům

Golasowská (KDU-ČSL): Už žádné dvě kategorie pěstounů
Foto: kdu.cz
Popisek: Pavla Golasowská, KDU-ČSL

Již v minulém období jsem se snažila pomoci pěstounům, aby se jim žilo lépe. Podávala jsem návrhy na zvýšení jejich nízkých odměn. Bohužel se zvedly jen směšně a nezprostředkovaným ještě více novela uškodila. Vždyť péče pěstounů, snaha, láska a objetí je neocenitelná. Vytvářejí domov dětem, které takové štěstí neměly.

Díky Marianu Jurečkovi, že se k tématu postavil a slíbil napravit křivdu minulé vlády vůči pěstounům, kterou plní!

Upravíme zákon o důchodovém pojištění tak, aby zabezpečil, že se nezprostředkovaní pěstouni budou účastnit důchodového pojištění až do zániku pěstounské péče u dítěte, které jim bylo svěřeno do péče před 1. lednem 2022.

Dalším opatřením je tzv. adaptační bonus pro osoby pečující o svěřené děti v náhradní rodinné péči. Cílem opatření je podpořit adaptaci při přijetí dítěte do náhradní rodinné péče, ať již z titulu svěřenectví, tak nezprostředkované pěstounské péče.

Tento bonus spočívá v zavedení nepříspěvkové účasti pěstounů na důchodovém pojištění nejdéle po dobu 2 let od prvního dne kalendářního měsíce, za který dítěti náleží příspěvek na úhradu potřeb dítěte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.