Grois (ČSSD): Blokové čištění přináší novinky. Lepší informovanost i levnější odtahy

05.03.2019 17:53

Od úterý 26. března začíná ve Znojmě pravidelné blokového čištění. Začíná se v městských částech Znojma, první ulice přímo ve Znojmě přijde na řadu v pondělí 1. dubna.

Grois (ČSSD): Blokové čištění přináší novinky. Lepší informovanost i levnější odtahy
Foto: jangrois.cz
Popisek: Jan Grois (ČSSD)

V letošním roce se vedení města rozhodlo nastavit změnu systému odtahu vozidel při blokovém čištění. Za odtah auta stojícího v zákazu při blokovém čištění nově provozovatel vozidla zaplatí o více než 1 000 korun méně. Nepříjemným komplikacím kvůli odtahu auta ale občané mohou předejít tím, když se zaregistrují do systému Mobilního rozhlasu.

Změnu systému odtahů schválili radní na svém jednání v pondělí 4. března. Nařízení města Znojma č. 2/2019 upřesňuje maximální ceny jednotlivých druhů odtahů. Při blokovém čištění ulic budou nově auta odtahována pouze v rámci lokality a ne až na parkoviště v Dobšicích. Díky tomu nebudou občané platit 2 662 korun, ale o více než tisíc korun méně, tedy jen 1 573 korun,“ vysvětluje starosta města Znojma Jan Grois.

Od září loňského roku dostávají občané Znojma informaci o blokovém čištění také přímo do svého telefonu, a to prostřednictvím systému Mobilní rozhlas. Pokračovat v tom chce radnice i letos. „Připomínám také, že kdo se chce komplikacím s odtahem auta dopředu vyvarovat, tomu doporučuji zaregistrovat se do Mobilního rozhlasu Znojmo. I letos budeme zdarma zasílat avízo o blokovém čištění všem registrovaným uživatelům,“ dodává starosta Grois.

Registrovaní uživatelé budou dostávat hned trojí avízo o čištění v jejich ulici: emailem týden dopředu, push notifikací tři dny dopředu a den předem SMS zprávou. Nastavit si může každý až tři adresy, tedy například tu před svým domem a ulici, kam jezdí za prací. Registrovat se lze na www.znojmo.mobilnirozhlas.cz, aplikace je ke stažení na Google Play a App Store.

O blokovém čištění: informace a značení

Rozpis ulic, kde bude čištění probíhat, naleznete na webu www.znojmocity.cz v sekci Praktické odkazy – Blokové čištění. Termíny blokového čištění jsou připraveny přehledně na delší dobu dopředu tak, aby si každý mohl v dostatečném předstihu zjistit, kdy se bude čistit právě jeho ulice. Celkem se bude blokově čistit pětkrát. Podrobné informace o termínech blokového čištění na jednotlivých ulicích získáte na telefonním čísle 515 226 631 (kontakt společnosti FCC Znojmo, s.r.o.).

Týden před zahájením blokového čištění jsou rozmisťovány přenosné dopravní značky „ZÁKAZ STÁNÍ“ s dodatkovou tabulkou „BLOKOVÉ ČIŠTĚNÍ“ s uvedením data a času provedení. Tam, kde je uzavřený blok ulic, je tento blok označen přenosnou dopravní značkou „ZÓNA“ (začátek a konec) pro zákaz stání z důvodu blokového čištění s uvedením data a času provedení. Umístění všech přenosných dopravních značek bude zdokumentováno a archivováno k případnému dokazování, kdy a jak byly tyto značky umístěny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…