Gros (ODS): Pane ministře, mám se vydat do světa osobně shánět očkovací látky?

26.04.2021 15:09

Otevřený dopis starosty Prahy 8 ministrovi zdravotnictví

Gros (ODS): Pane ministře, mám se vydat do světa osobně shánět očkovací látky?
Foto: reprofoto: XTv.cz
Popisek: Ondřej Gros

Vážený pane ministře,

dovolte mi, abych vyjádřil naprosté rozhořčení nad tím, jak se vláda, jejímž jste členem, chová k naší městské části v otázce očkování.

V Praze 8 se tento nehorázný přístup týká chystaného vakcinačního místa v KD Ládví, jehož spuštění bylo ze strany ministerstva zastaveno těsně před schválením smlouvy o spolupráci.

Dovolím si ještě podotknout, že podle původního záměru chtěla FN Bulovka vztyčit k účelu očkovacího centra stan. Naše městská část však iniciativně navrhla, aby byl využit náš kulturní dům u stanice metra Ládví. Jsme přesvědčeni, že v roce 2021 bychom se v naší zemi neměli očkovat ve válečných podmínkách, ale jako občané civilizované a vyspělé země.

Rozhodli jste, že nevznikne ideální místo pro očkování v Kulturním domě Ládví den (!) před uzavřením smlouvy mezi naší městskou částí a FN Bulovka. To vše jen proto, aby se očkovací látka přesměrovala do velkého očkovacího centra v O2. Proč, opravdu nechci spekulovat. Snad nejde jen o vládní PR.

Anketa

Byl prezident Zeman k moderátorce Primy Tománkové hrubý?

7%
90%
hlasovalo: 21732 lidí

Očkovací místo v KD Ládví by mělo své neoddiskutovatelné opodstatnění, jelikož mohlo pomoci s vakcinací severu Prahy i přilehlých oblastí Středočeského kraje, je dopravně bezvadně dostupné a spolupráce s FN Bulovka zaručovala naprosto profesionální přístup.

To vše, vážený pane ministře, Vámi vedené ministerstvo zmařilo. Vniveč tak přijde nejen úsilí mnoha mých kolegů, ale i finanční prostředky, které jsme do tohoto projektu vložili. A zároveň budou muset všichni mí spoluobčané zamířit k očkování do haly O2.

Velmi mne zároveň rozhořčuje, že Vám naše městská část nestála do dnešního dne ani za odpověď na dopis ze dne 14. dubna, zda se s očkováním v KD Ládví stále počítá, byť třeba jen s časovým posunem, jak jste mi osobně napsal v SMS zprávě.

Závěrem si na Vás dovolím apelovat, aby byl tento postup ministerstva ještě jednou zvážen a především přehodnocen. Nerad bych se za několik měsíců, až budeme „zavaleni“ očkovacími látkami, dozvěděl, že problém je v nedostatku očkovacích kapacit.

Na závěr mi dovolte zmínit, že městská část Praha 8 provozuje jedno menší očkovací místo v Gerontologickém centru, kam dochází za očkováním především nejohroženější skupina seniorů. To se v současné době potýká s obrovským nedostatkem vakcín, před „závorou“ jich čekají desítky. Toto očkovací místo je pro očkování mých starších spoluobčanů bezvadné, nemusí se trmácet do velkých center, přístup personálu je velmi vstřícný a očkování probíhá v rodinné a příjemné atmosféře.

Vážený pane ministře, mohu se jako občan a představitel samosprávy v něčem spolehnout na stát či vládu, nebo se mám vydat do světa osobně shánět očkovací látky podobně, jako jsme museli sami sehnat, nakoupit a rozdat respirátory a dezinfekci našim občanům?

S pozdravem

Ondřej Gros
starosta městské části Praha 8

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…