Grulich (TOP 09): Maturantům musí být umožněna výuka seminářů i po návratu do škol

23.11.2020 12:09

Plánovaný návrat maturantů do škol k prezenční výuce se ukazuje jako velmi problematický. Asociace ředitelů gymnázií ČR upozornila, že podmínky pro výuku stanovené ministerstvem školství znemožňují velkou část samotné výuky. Hlavním problémem je požadavek na nemísení jednotlivých tříd, což znemožňuje výuku seminářů a jiných volitelných předmětů.

Grulich (TOP 09):  Maturantům musí být umožněna výuka seminářů i po návratu do škol
Foto: top09.cz
Popisek: Jan Grulich

„Stejně jako ministerstvo považujeme za prioritu, aby se do škol vrátili co nejdříve maturanti, kteří se musí připravovat na maturitní zkoušky. Nelze však těmto ročníkům umožnit návrat do škol a zároveň znemožnit jejich výuku. Maturanti se neučí v homogenních skupinách, ale připravují se na zkoušky například na seminářích, kde se logicky mísí studenti z různých tříd podle jimi vybraných maturitních předmětů,“ říká místopředseda senátního výboru pro školství Jan Grulich.

„Podporujeme proto Asociaci ředitelů gymnázií ČR. Apelujeme na ministerstvo, aby přehodnotilo tyto kroky a umožnilo prezenční výuku maturitních ročníků v obvyklých skupinách, samozřejmě při dodržení všech hygienických předpisů. V opačném případě ztrácí návrat těchto studentů do škol smysl,“ dodává senátor Jan Grulich.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…