Hanák (ČSSD): Kraj pomůže dovybavit břeclavské dopravní hřiště

30.09.2019 16:13

Na břeclavském dopravním hřišti se už děti nebudou muset učit teorii zavřené v učebně. Když to počasí dovolí, budou moci absolvovat výuku i venku pod zastřešenou pergolou, kterou pomůže financovat Jihomoravský kraj.

Hanák (ČSSD): Kraj pomůže dovybavit břeclavské dopravní hřiště
Foto: ČT
Popisek: Roman Hanák

Dotaci přesahující 430 tisíc korun dnes na svém zasedání (30. září) schválili krajští radní. Její udělení ještě bude muset potvrdit zastupitelstvo.

„Břeclavi pomůžeme dodláždit venkovní nezpevněné plochy a postavit u hřiště zastřešenou pergolu. Kromě možnosti venkovní výuky se tím též zvýší kapacita hřiště pro konání soutěží a osvětových činností z oblasti dopravy“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Kraj už v minulosti na břeclavské hřiště přispěl přes 2,6 milionu korun. V areálu bývalého cukrovaru díky tomu vznikl moderní areál včetně světelné signalizace. „V minulosti jsme pomohli například i s nákupem nových kol, koloběžek a odrážedel,“ připomenul Hanák a dodal, že se podle něj jedná o velmi smysluplně vynaložené peníze, díky kterým se děti naučí pravidlům a zákonitostem pohybu na silnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…