Havrda (Svobodní): Hamáčku, odstup

15.02.2021 14:19

Ministr Hamáček v projevu k vyslovení souhlasu s prodloužením doby nouzového stavu ve sněmovně nejen strašil, ale i lhal.

Havrda (Svobodní): Hamáčku, odstup
Foto: MEDsport
Popisek: MUDr. Miroslav Havrda, MEDsport, zdravotnický expert

Místopředseda vlády a ministr vnitra přednesl v Parlamentu ČR 11. 2. 2021 projev k vyslovení souhlasu s prodloužením doby nouzového stavu.

Jeho argumenty pro prodloužení byly následující. “Nevím, jak budeme odpovídat na žádosti hejtmanů na dodávky ze Státních hmotných rezerv. Máme, ale nedáme, protože nemůžeme. Potřebujete ventilátory ze Státních hmotných rezerv? Kupte si je. Sněmovna neodsouhlasila nouzový stav. Potřebujete nějaká lůžka, která se odvezla z Letňan a naskladnila do Státních hmotných rezerv? Máme, nedáme, nemůžeme, kupte si je. Potřebujete, aby vám hasiči rozváželi vakcíny nebo respirátory? Zavolejte si taxislužbu. Nemůžou. Nemáme nouzový stav.“

Ministr vnitra také opakovaně veřejně tvrdil, že bez nouzového stavu nejde nasadit armádu do nemocnic, což vyvrátil den poté ministr obrany Metnar.

Ministr Hamáček v Parlamentu nejen strašil, ale i lhal. Pokud je krize, je možné povolat hasiče, policii i armádu. Kdykoliv.

Místo nahánění sáňkařů na Petříně, místo buzerací hospodských a vlekařů, je možné využít naše bezpečnostní a armádní složky v pomoci při testování, očkování i při práci v nemocnicích, kde právě nejvíce chybí sanitáři a pomocný personál. Stovky policistů nyní v 20-ti stupňových mrazech nesmyslně blokují tři okresy, místo toho by mohli pomáhat v teple nemocnic.

Je již jasně vidět, že se celá řada slušných a rozumných občanů musí bát více státu než virové epidemie.

Svědčí o tom i další návrhy drastických pokut pro občany, kteří pokojně odmítají nesmyslné vládní příkazy, svědčí o tom i prosakující informace o nákupu vodních děl – nejspíše na demonstranty, kteří chtějí pokojně vyjádřit svoji nespokojenost se současným stavem. Asi se máme bát! Chybí už jen nezákonné šmírování pohybu lidí pomocí mobilních telefonů. Nebo že by se už tak dělo?

Ani červený svetr nezachrání fakt, že ministr vnitra v Parlamentu nehorázně lže a šíří poplašnou zprávu. Kromě toho, že je šíření poplašné zprávy žalovatelné, si myslím, že jde o horší lapsus, než noční návštěva zavřené restaurace…

Pokud ministr vědomě lhal, je to na okamžité položení funkce ministra vlády, pokud se mýlil, je totálně nekompetentní a měl by odstoupit také. Během několika dnů se dozvíme, jaká bude realita.

MUDr. Miroslav Havrda
člen Republikového výboru a garant pro zdravotnictví Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce