Hejtman Bernard: Naše domovy nejsou ústavy, jak to mnohdy podávají média

16.12.2018 22:24

Hejtman Plzeňského kraje navštívil domovy v Milířích a Tachově.

Hejtman Bernard: Naše domovy nejsou ústavy, jak to mnohdy podávají média
Foto: archiv Josefa Bernarda
Popisek: Josef Bernard

Předvánoční čas využil hejtman Josef Bernard k návštěvě dvou krajských zařízení, a to Domova pro osoby se zdravotním postižením Milíře a Centra sociálních služeb Tachov, které zahrnuje tři domovy. V obou zařízeních se seznámil s prostředím domova, jeho největšími problémy, s nimiž se zařízení v oblasti sociální péče potýkají. V tachovském zařízení se také setkal s klienty všech tří domovů a čelil otázkám z oblasti ekonomiky, zdravotnictví i z oblasti osobního života.

"Jsem velmi rád, že mohu navštívit tato krajská zařízení, abych se setkal nejen s klienty, ale také s vedením domovů, které mnohdy řeší náročné situace s personálem i v oblasti financí. Jsem velmi potěšen, že mohu říct, že naše domovy opravdu nejsou těmi ústavy tak, jak to mnohdy podávají média a jak si lidé představují. Jsou to přívětivé domovy mnohdy rodinného typu a klientům se prostředí i personál líbí," uvedl hejtman po emotivní návštěvě domova v Milířích, kde jeden z klientů zahrál na piano píseň Titanik a další věnoval hejtmanovi vlastní výkres s vánoční tematikou.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.