Hejtman Grolich: V Jihomoravském kraji se navyšuje kapacita antigenního testování

29.12.2020 9:59

Poptávka po rychlých antigenních testech na COVID – 19 je i na jihu Moravy stále velká. Jihomoravský kraj proto zvyšuje kapacitu, aby bylo rychlé testování hrazené ze zdravotního pojištění dostupné co nejvíce lidem.

Hejtman Grolich: V Jihomoravském kraji se navyšuje kapacita antigenního testování
Foto: Repro Facebook Jan Grolich
Popisek: Jan Grolich (KDU-ČSL)

Anketa

Co byste popřáli Janu Hrušínskému do nového roku?

hlasovalo: 16219 lidí
„Díky spolupráci s armádou posilujeme odběrné místo v Nemocnici Břeclav, kde bude možné ode dneška udělat o sto testů navíc. Otevíráme také nové odběrové místo v Bučovicích a po Novém roce by mělo vzniknout další v Hustopečích. Chtěli jsme posílit právě tyto lokality, protože pro ně zatím bylo testování v jiných centrech hůře dostupné,“ vysvětluje hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Testování v budově bývalé obchodní akademie v Bučovicích zajišťuje Nemocnice Tišnov. Odkaz na rezervaci termínu najdou zájemci o testování zde Rezervace odběrů (nemtisnov.cz) .

„Jsem rád, že se nám podařilo spolu s Jihomoravským krajem nabídnout možnost našim občanům možnost testování, aby nemuseli dojíždět do vzdálenějších míst a měli tak komfortnější přístup k této službě,“ říká starosta Bučovic Jiří Horák.

Provoz testování v Hustopečích bude s největší pravděpodobností zahájen 4. ledna a podílet by se na něm měla opět Nemocnice Tišnov ve spolupráci s hasiči.

„Už jsem byl na testech několikrát. Zažil jsem i příjemnější věci, ale není to nic hrozného. Mám ale aspoň větší jistotu, že nikoho nenakazím. Nejdůležitější je, že se daří najít ty, kteří nemají příznaky a virus přesto můžou roznášet. Před Vánoci to bylo zhruba tisíc lidí denně v celé zemi,“ uzavírá hejtman Grolich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…