Hejtman Mišák: Propojování komerčního a akademického sektoru má smysl

20.02.2014 13:35

O projekt Inovačních voucherů ve Zlínském kraji letos projevilo zájem 85 žadatelů.

Hejtman Mišák: Propojování komerčního a akademického sektoru má smysl
Foto: stanislav-misak.cz
Popisek: Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák

Projekt inovačních voucherů ve Zlínském kraji, který byl letos vyhlášen již po třetí, se opět setkal s velkým zájmem firem. Jako v předchozím roce zájemci mohli žádat o vouchery v hodnotě 60.000,- až 149.999,- Kč. „Obdrželi jsme 85 žádostí, což je téměř dvojnásobný počet, než jsme schopni uspokojit,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák. Příjem žádostí byl ukončen 31. 1. 2014 a celková suma, o kterou podnikatelé žádají, činí téměř 11 mil. Kč, k dispozici je však jen 6,67 mil. Kč.

„Žádosti ještě musí projít kontrolou a hodnocením, poté z nich bude sestaven výsledný seznam 45 až 47 úspěšných žadatelů, kteří budou schváleni Radou Zlínského kraje v březnu letošního roku. Více zájemcům není Zlínský kraj schopen vyhovět z důvodu pevně vymezeného rozpočtu projektu, který pro letošní rok činí 6.666.667 Kč,“ upřesnil hejtman Zlínského kraje.

Z hlediska zájmu firem o spolupráci s konkrétní univerzitou vedla jako v minulém roce Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB), kde žádost o inovační voucher podalo 51 účastníků. Druhou nejzajímavější vysokou školou bylo Vysoké učení technické v Brně (VUT) s 20 žádostmi. S nižším počtem žadatelů se setkala Mendelova univerzita (MENDELU), Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava či Univerzita Palackého v Olomouci.

Z konkrétních výzkumných pracovišť se nejžádanějším stalo Centrum polymerních systémů (UTB), následované ústavy Fakulty aplikované informatiky (UTB) a Fakulty technologické (UTB), Lesnickou a dřevařskou fakultou (MENDELU) a Fakultou strojního inženýrství (VUT).

„Propojování komerčního a akademického sektoru je jedním ze směrů, který máme zájem podporovat a který má podle našeho názoru smysl. Zároveň je výhodný pro obě strany a slouží i jako důležitý nástroj podpory inovací v rámci Regionální inovační strategie Zlínského kraje,“ dodal hejtman Mišák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-zlinsky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…