Hejtman Netolický: Žáci se mě ptají na můj věk nebo na Jaromíra Jágra

14.05.2015 20:16

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický zavítal při svých pravidelných cestách po regionu do Kameniček na Hlinecku. V obci, která je nesmazatelně spjata s malířem Antonínem Slavíčkem, navštívil nejprve zdejší základní školu, kde se setkal s žáky, kterým vysvětlil nejen fungování kraje, ale odpovídal také na dotazy včetně plánů na modernizaci silnice II/343 z Hlinska přes Jeníkov do Kameniček. Následně hovořil s pedagogickým sborem, představiteli obce a navštívil také modernizovanou sokolovnu a faru, ve které je umístěna galerie Antonína Slavíčka.

Hejtman Netolický: Žáci se mě ptají na můj věk nebo na Jaromíra Jágra
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Krátké zamyšlení hejtmana Netolického.

„Po více jak roce jsem se vrátil do Kameniček s dobrou zprávou, kterou je započetí modernizace silnice II/343, ještě v letošním roce. Bylo to de facto jediné přání samosprávy při mé poslední návštěvě, a proto jsem rád, že se nám daří sliby plnit,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Oblast Hlinecka byla dlouhou dobu podfinancovaná. O to větší je radost místních, když vidí, že na ně kraj nezapomíná,“ dodal Martin Netolický.

Žáky zajímaly přijímací zkoušky nebo hokej

Za přítomnosti ředitelky základní školy Dagmar Nejedlé a zástupců obce hovořil hejtman s žáky nejen o činnostech kraje, ale také o přijímacích zkouškách na střední školy či o jednotlivých středních školách, na které se současní žáci devátých tříd dostali. Mimo tyto otázky odpovídal také na trávení volného času či na osobní cíle. „S mladšími žáky je vždy setkání bezprostřední, jelikož nemají takový ostych. Proto mne nepřekvapila ihned první otázka na můj věk nebo na sledování hokeje a Jaromíra Jágra,“ uvedl Martin Netolický s úsměvem.

Pedagogický sbor je pro přísnější přijímací zkoušky na střední školy

Debata s pedagogy se nesla ve znamení nastavení systému vzdělávání, přičemž shoda panovala především při zvýšení obtížnosti přijímacích zkoušek nebo zavádění prvků duálního systému do středního školství. „S pedagogickým sborem jsme se shodli, že je nezbytné, aby výchova k manuální zručnosti a základům technického uvažování, byla již na úrovni prvního stupně základní školy. Prvky duálního systému, který se nám postupně v kraji daří zavádět, předpokládají výběr budoucích středoškoláků s příslibem zaměstnání již mezi deváťáky, kteří se o své budoucnosti rozhodují,“ dodal Martin Netolický.

Tisková zpráva Pardubického kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce