Hejtman Netolický podnikl inspekční cestu po očkovacích centrech

23.01.2021 22:57

Ve Svitavách očkují ve Fabrice, v dalších třech městech budou centra zůstávat v areálech nemocnic.

Hejtman Netolický podnikl inspekční cestu po očkovacích centrech
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický podnikl v pátek inspekční cestu po očkovacích centrech v kraji. Navštívil tak Svitavy, Litomyšl, Ústí nad Orlicí a Chrudim, kde již očkování probíhá, ale také Českou Třebovou, kde by mohlo ve druhém čtvrtletí vzniknout v areálu VOŠ a SŠ technické očkovací centrum na úrovni obce s rozšířenou působností. Ve Svitavách se od dnes začalo očkovat v multifunkčním centru Fabrika, ve zbývajících městech centra v areálech nemocnic.

„Původním záměrem bylo vytvoření očkovacích center mimo areály našich nemocnic akutní lůžkové péče, abychom je co nejvíce uvolnili. Tato varianta se podařila velmi rychle zrealizovat ve Svitavách, kde město vyčlenilo a upravilo multifunkční centrum Fabrika, kde se již v pátek zahájilo očkování. V ostatních městech jsme se po řadě debat domluvili na adaptaci více či méně využitích prostor v nemocnicích,“ uvedl hejtman Netolický.

„V Litomyšlské nemocnici bude očkování nadále probíhat v prostorách neurologie s přípravou bývalého dětského oddělení, pokud by bylo potřeba rozšířit kapacity. V Orlickoústecké nemocnici již probíhají úpravy části pavilonu F, u kterého jsou dostatečné kapacity pro parkování a samostatný vjezd mimo hlavní vrátnici. V Chrudimské nemocnici využijeme bývalé sídlo našich záchranářů, kteří se minulý rok přesunuli do moderní výjezdové stanice. V tomto případě bude nutné prostor mírně dispozičně změnit,“ upřesnil hejtman Martin Netolický s tím, že očkování v nemocnicích bude až do úprav prostor fungovat ve stávajících prostorách, které jsou vzhledem k dodávkám vakcín stále dostačující.

V České Třebové pro očkování Na Skalku

Od druhého čtvrtletí by kraj chtěl spustit očkování také v obcích s rozšířenou působností. Jednou z nich je Česká Třebová. Proto dnes hejtman jednal s ředitelem krajské VOŠ a SŠ technické Janem Kovářem o vytvoření očkovacího centra v areálu školy.

„Zaznamenal jsem návrhy vytvořit očkovací centrum v nové tělocvičně, ale musíme počítat s tím, že se nejedná o krátkodobé umístění. Věřím, že se v dohledné obě obnoví školní, ale i sportovní aktivity, a proto jsme s panem ředitelem vytipovali prostor v jednom z křídel internátu, které jsou velmi dobře upravitelné a především bezbariérové,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky