Hejtman Štěpán: Zrušením nouzového stavu nezmizí epidemiologická krize

26.04.2020 22:01

Komentář na facebookovém profilu k uvolňování protiepidemických opatření

Hejtman Štěpán: Zrušením nouzového stavu nezmizí epidemiologická krize
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Zrušením stavu nouze nezmizí epidemiologická krize. Je potřeba dát na misku vah to, co je důležitější pro společnost. Domnívám se, že je vhodnější nouzový stav prodloužit a tento čas využít k nastavení přesných podmínek fungování státu, krajů, obcí a institucí.

Zrušení nouzového stavu povede ke zrušení veškerých krizových opatření přijatých vládou. Skončí distribuce ochranných pomůcek a jiného zdravotnického materiálu i přednostní zásobování. V tuto chvíli nejsou nemocnice ani sociální zařízení předzásobeny ochrannými pomůckami, které potřebují na dalších mnoho týdnů dopředu a musely by najet na obvyklý systém zásobování, tedy přes soutěže nebo přes výběrová řízení bez uveřejnění. Navíc není ani jisté v jakých objemech budou výrobci a dovozci schopní dodávat objednané zboží.

Nebude pokračovat ani pracovní povinnost a pracovní výpomoc studentů posledních ročníků lékařských fakult a studentů sociálních oborů ve zdravotnických zařízeních, nebude pokračovat péče o děti a mládež ve vyčleněných školských zařízeních pro specifikované osoby nasazené ve zdravotnictví, složkách IZS a podobně. Svoji činnost ukončí krizové štáby, řízení převezme ministerstvo zdravotnictví a na krajské úrovni hygienická stanice.

Toto všechno pochopitelně naruší chod jednotlivých institucí, kdy se formálně zruší stav nouze, avšak problém a ekonomická krize se v tuto chvíli nezmění a bude trvat déle.

Co si o tom všem myslíte?

#spolutozvladneme

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…