Hodek (ČSSD): Pražské hřbitovy jsou na zvýšený počet návštěvníků připraveny

27.10.2017 9:48

Blíží se období Dušiček, kdy lidé přicházejí na hřbitovy uctít památku svých bližních. Na všech hřbitovech pod Správou pražských hřbitovů bude prodloužena otevírací doba ve dnech 1. – 3. listopadu, kdy budou otevřeny do 18 hodin. Vyšehradský hřbitov bude 2. listopadu otevřen od 7 do 20 hodin, v sobotu 4. listopadu do 18 hodin.

Hodek (ČSSD): Pražské hřbitovy jsou na zvýšený počet návštěvníků připraveny
Foto: Ladislav Carda
Popisek: radní Daniel Hodek (ČSSD)

„Pražské hřbitovy jsou na zvýšený počet návštěvníků připraveny. Proběhly zde rozsáhlé úklidy a byly posíleny služby pro návštěvníky. Na Olšanech budou moci lidé se sníženou pohyblivostí s doprovodem využít k přepravě k hrobovému místu i elektromobilu. V tomto období bude na zvýšenou bezpečnost dbát na hřbitovech a v jejich okolí více strážníků a policistů. I přes tato opatření by návštěvníci neměli být obezřetní na své osobní věci a při úpravě svých hrobových míst je nenechávat bez dozoru. Věřím, že uctění památky blízkých a vzpomínku na ně všichni prožijí v klidu a důstojném prostředí pražských hřbitovů,“ uvedl radní hl. m. Prahy Daniel Hodek.

Prodlouženou otevírací dobu do 18 hodin bude mít ve dnech 1. - 3. listopadu také Infocentrum na Olšanských hřbitovech. „Infocentrum poskytuje návštěvníkům informace jak o provozu hřbitovů, tak přehled o nabízených službách a orientaci nejen na hřbitovech, ale i v problematice administrativy spojené s péčí o hroby. Návštěvníci zde také mohou získat tištěné orientační mapy všech hřbitovů a určit přibližné umístění jimi hledaných hrobů. Veškeré informace poskytuje Infocentrum také v angličtině,“ upřesnil ředitel Správy pražských hřbitovů Karel Kobliha s tím, že doporučuje návštěvníkům hřbitovů, aby pro návštěvu zvolili spíše denní dobu. Ne všechny jsou vybaveny veřejným osvětlením a je třeba dbát zvýšené opatrnosti.

V období Dušiček se také na některých hřbitovech budou konat bohoslužby – např. 2. listopadu v 15 hodin na Olšanském hřbitově u centrálního kříže, v 16 hodin na Bubenečském hřbitově a v sobotu 4. listopadu od 15 hodin v kostele sv. Václava na Malvazineckém hřbitově.

O víkendu 4. a 5. listopadu mohou zájemci využít nabídky komentovaných vycházek po pražských hřbitovech, které Infocentrum Správy pražských hřbitovů pravidelně pořádá. Informace jsou k dispozici na webu www.hrbitovy.cz, a také přímo na hřbitovech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…