Hřib (Piráti): Děkuji skautům, že pečují o zachování tradice

16.12.2018 19:25

Betlémské světlo je k dispozici ve foyer Nové radnice. Primátor jej převzal od skautů.

Hřib (Piráti): Děkuji skautům, že pečují o zachování tradice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr České pirátské strany a nový primátor Prahy Zdeněk Hřib

I letos si mohou lidé přijít pro plamínek Betlémského světla do foyer Nové radnice na Mariánském náměstí. Od skautů a skautek ho dnes převzal primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib. Společně s radním Vítem Šimralem pak světlo odpoledne připaloval plamínek veřejnosti. Betlémské světlo bude k dispozici až do 24. prosince.

Foyer Nové radnice bude otevřeno od pondělka do pátku od 8:00 do 20:00. V následujícím víkendu si pak lidé pro plamínek Betlémského světla mohou přijít od 9:00 do 16:00.

„Chtěl bych poděkovat skautům za to, že pečují o zachování tradice šíření Betlémského světla jako významného symbolu míru a Vánoc. A jsem rád, že jsme se společně s radním Vítem Šimralem mohli zapojit osobně,“ řekl pražský primátor Zdeněk Hřib.

Myšlenka šíření předvánočního pokoje a míru vznikla v Rakousku. K nám se Betlémské světlo dostalo po pádu čtyřicetileté komunistické vlády a v rukou exilových skautů putovalo v prosinci 1989 až pod sochu sv. Václava v Praze. Letos se tedy jedná o třicátou cestu skautů s Betlémským světlem.

Heslo německých skautů pro letošek zní „Mír potřebuje rozmanitost – společně pro tolerantní společnost“ a odkazuje na klíčovou myšlenku zakladatele skautingu lorda Roberta Baden-Powella. Betlémské světlo v tomto může pomoci jako jeden ze symbolů míru a porozumění mezi národy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.