Hroch (Jihočeši): Jihočeský kraj vydal publikaci Po stopách rodu Buquoyů

26.08.2020 16:05

Slavné šlechtické rody Jihočeského kraje „Po stopách rodu Buquoyů“. To je název nové publikace, kterou vydal Jihočeský kraj. Slavnostní křest se uskutečnil v úterý 25. srpna v prostorách hradu v Nových Hradech na Českobudějovicku.

Hroch (Jihočeši): Jihočeský kraj vydal publikaci Po stopách rodu Buquoyů
Foto: archiv politika
Popisek: předseda hnutí Jihočeši 2012 Pavel Hroch

„Považuji to za velmi záslužný počin. Je vidět, že se kraj stará o své kulturní dědictví, tady konkrétně v podobě představení jednoho ze slavných šlechtických rodů, který na jihu Čech působil. Zároveň chci velice poděkovat autorce Blance Rozkošné, že díky jejímu nadšení pro historii mohla tato publikace vzniknout. A věřím, že se bude čtenářům určitě líbit,“ uvedl náměstek hejtmanky pro kulturu Pavel Hroch. 

Rozkošná pak připomněla, že publikace vznikla u příležitosti 400. výročí usazení rodu Buquoyů v jižních Čechách, které si letos připomínáme. „Dokumentuje působení rodu Buquoyů v našem kraji, ale i jinde v republice. Intenzivně jsem ji připravovala celý loňský rok, kdy jsem navštěvovala památky a lokality, které jsou s tímto rodem spojené. Zároveň jsem vycházela z podkladů, které má nashromážděné Národní památkový ústav v Českých Budějovicích,“ sdělila autorka.
Publikace vyšla v nákladu 2 000 kusů a pro zájemce bude k dispozici na vybraných památkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…