KDU-ČSL: Spolupráce s dalšími politickými subjekty a osobnostmi

28.08.2013 12:14

KDU-ČSL dává přednost otevření kandidátek nezávislým osobnostem před spoluprací s jinými politickými subjekty.

KDU-ČSL: Spolupráce s dalšími politickými subjekty a osobnostmi
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

KDU-ČSL v posledních dnech oslovilo více subjektů ke spolupráci. Např. Hnutí pro sport a zdraví Josefa Dobeše nebo nově vznikající politická strana LES Martina Bursíka. Vedení KDU-ČSL tyto možnosti spolupráce intenzivně diskutovalo.

„Závěrečná diskuze o možné předvolební spolupráci proběhla na zasedání Celostátního výboru KDU-ČSL dne 27. srpna 2013, který rozhodl, že spolupráce KDU-ČSL s politickou stranou LES Martina Bursíka by především v programových oblastech byla velmi nečitelná a nesrozumitelná. KDU-ČSL je jedinou politickou stranou, která u nás reprezentuje křesťanskodemokratickou politiku s programem sociálně tržního hospodářství, které se velmi úspěšně realizuje v sousedním Německu nebo Rakousku. Před touto možnou centrální spoluprací s jiným politickým subjektem dáváme přednost otevření našich kandidátek nezávislým osobnostem,“ vysvětluje předseda strany Pavel Bělobrádek.

Pro KDU-ČSL je důležité ucházet se o důvěru voličů s jasně definovaným programem a prioritami, které budeme chtít prosadit. „KDU-ČSL od roku 2010 prošla významnou generační obměnou a nabízí, jak ve svém vedení, tak na kandidátkách do Poslanecké sněmovny, novou generaci politiků. Jsme přesvědčeni, že je čas na skutečnou generační výměnu politiků. Všichni, kdo mají dnes rozhodující slovo, ať už jde o prezidenta či vedení ČSSD, ODS i TOP 09, začali sbírat zkušenosti v celostátní politice již od 90. let. Současná KDU-ČSL proto nabízí novou generaci politiků nezatížených politickým balastem a marasmem minulých let a čitelný program pro Českou republiku,“ uzavírá 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…