KSČM: Považujeme za nepřípustné, aby docházelo k politickému nátlaku na vyšetřovatele

14.11.2018 4:31

Vyjádření KSČM ke kauze Andreje Babiše

KSČM: Považujeme za nepřípustné, aby docházelo k politickému nátlaku na vyšetřovatele
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Ve věci informací o „údajném únosu syna Andreje Babiše", které on sám poskytl, považuje KSČM za zásadní, aby příslušné kompetentní orgány činné v trestním řízení a ve věci posouzení zdravotních otázek postupovaly v souladu s platnými právními předpisy. Považujeme za nepřípustné, aby docházelo k politickému nátlaku na vyšetřovatele, a to i společnými tiskovými konferencemi politických stran. Jde o dlouhodobě zásadní a vážné téma české politiky. Nemůžeme ani pominout, že případné informace od vyšetřovaného nebudou mít žádnou právní relevanci, a to pro jeho deklarované zdravotní potíže. Připomínáme, že probíhá stále šetření kauzy Čapí hnízdo a orgány činné v trestním řízení musí mít zákonné garance pro svou činnost.

Požadujeme proto vysvětlení nejen ze strany předsedy vlády České republiky Andreje Babiše. To bude zásadní pro posouzení příslušnými orgány Poslanecké sněmovny ČR, zejména bezpečnostním výborem. Pokud by se prokázalo, že tyto informace ovlivní materiální pravdu v samotném případu, musela by KSČM přehodnotit svůj přístup jak k menšinové vládě hnutí ANO 2011 a ČSSD, ale také k těm, kteří informace vyvolávající chaos šíří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.