KSČM V Plzeňském kraji zvolila staronového předsedu, lídra kandidátky i kandidáta na senátora

14.02.2016 10:09

V sobotu 13. února se uskutečnila v Plzni v domě KSČM, krajská konference KSČM Plzeňského kraje.

KSČM V Plzeňském kraji zvolila staronového předsedu, lídra kandidátky i kandidáta na senátora
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Zúčastnilo se jí 36 delegátů ze 7 okresních organizací KSČM, což byla 100%-ní účast delegátů. Na konferenci bylo přítomno rovněž 28 hostů.

Za vyšší stranické orgány byli přítomni JUDr. Zdeňka Lišková – předsedky Ústřední revizní komise KSČM a náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje, MUDr. Jiří Maštálka europoslanec za KSČM a  poslanci PČR,  PhDr. Jiří Valenta a Ing. Karel Šidlo.

Konference zvolila v tajné volbě ze dvou kandidátů staronovým předsedou Krajského výboru Mgr. Miroslava Kavije.

Lídrem kandidátky KSČM pro podzimní krajské volby zvolila v tajné volbě ze tří kandidátů Ing. Karla Šidla, poslance Parlamentu ČR. Zároveň schválila pořadí na kandidátce KSČM od 2 až po 45 místo.

Konference rovněž doporučila Ústřednímu výboru KSČM ke schválení za kandidáta na senátora v podzimních senátních volbách, Dr. Jana Rejfka z Dešenic na Klatovsku, ve volebním obvodu č. 7, (Plzeň-jih, část okresu Klatovy a Plzeň-Slovany). 

Konference zvolila nový krajský výbor, který má 29 členů, dále 7-mi člennou Revizní komisi a také 7-mi člennou Rozhodčí komisi. Zvolila i zástupce kraje do komisí a rad ÚV KSČM.

Konferencí byla završena předsjezdová etapa výročních členských schůzí ZO KSČM a okresních konferencí KSČM, která v kraji probíhala od října 2015.

Z Plzeňského kraje pojede na IX. sjezd KSČM, který se uskuteční v termínu 14.-15.5.2016 v Praze celkem 26 delegátů, které však zvolily jednotlivé okresní konference KSČM.

Konference projednala všechny hlavní zprávy. V místy často vzrušné diskusi vystoupilo přes 20 delegátů a hostů na různá témata. Diskutovala se nebezpečná mezinárodní situace, která hrozí přerůst ve velký válečný konflikt, situace v Poslanecké sněmovně, situace v krajském zastupitelstvu a Plzeňském kraji, nebezpečná situace ve veřejnoprávních mediích ČR, která manipulují českou veřejnost a neplní své základní funkce, zazněla i konkrétní kritika na vedoucí funkcionáře strany. Byl diskutován i návrh volebního programu KSČM pro krajské volby 2016.

Ihned po ukončení konference se uskutečnilo první zasedání nově zvoleného Krajského výboru KSČM, který zvolil nový výkonný výbor a 3 místopředsedy. Místopředsedy se stali s. Ing. RSDr. Karel Kvit (PM) – pro oblast voleb, s. RSDr. Miroslav Šimánek (TC) – pro oblast vnitrostranické práce, s. RSDr. Ladislav Urban (Do) – pro oblast stranického vzdělávání. 

Zdroj: Mediální komise KV KSČM Plzeňského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…