Klaus (Trikolóra): Čtrnáctileté děti mohou být klidně samy doma

21.10.2020 16:24

Projev na 62. schůzi Poslanecké sněmovny 21. října 2020, návrh zákona o úpravách poskytování ošetřovného v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii a o změně zákona o nemocenském pojištění.

Klaus (Trikolóra): Čtrnáctileté děti mohou být klidně samy doma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Dobrý den, já bych to tedy upřesnil. Trikolora patřila k těm, kteří nepodpořili to, když jste to sem přinesli na jaře, protože jsme přesně tušili, k čemu to povede. Že spousta firem nebude mít zaměstnance, spousta rodičů zůstane s třináctiletými dětmi doma. A je to věc, která devastuje ekonomiku. Teď se to tedy snažíte nějakým způsobem napravit, že jste si to uvědomili. Bohužel tedy po čtyřech měsících. Ale nyní se tady vede tato debata. Čili souhlasím s tím, že nejnižší návrh je 60. Myslím, že to má i ODSka, čili budeme podporovat to, aby lidé chodili do práce, pokud je to jenom trošku možné. Čtrnáctileté děti podle našeho názoru klidně mohou být samy doma. Já jsem tak v mládí hodně krát býval, často jsem hlídal i mladšího bratra. Ale skutečně musíme podržet ty živnostníky, lidi, co dávají práci, kteří tam často v té fabrice nemají koho postavit, protože spoustu lidí motivujete těmito sociálními opatřeními k tomu, aby zůstali doma.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.