Konvička: Když jsme s Hamplem a Lidinským natočili video

02.03.2017 10:12

...ve kterém jsme v BŘEZNU 2016 podpořili Donalda Trumpa, smáli se nám všichni: Že neumím anglicky, že vypadáme jak pajtaši, že svérázná Měšťanova kamera a režie a že Trump nevyhraje. No, a vyhrál.

Konvička: Když jsme s Hamplem a Lidinským natočili video
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Bloku proti islámu Martin Konvička

To video je k vidění třeba tady a je fakt, že posměváčci měli pravdu ve všem, krom odhadu politické situace. Ten odhad byl Měšťanův, nám třem to tehdy bylo víceméně jedno. 

Teď mi ale není jedno, jak v parlamentních volbách dopadne ing. Andrej Babiš. Všichni v něm vidí jistého vítěze podzimních voleb, chovají se jak myši uhranuté hadem, nespřádají plány, jak porazit Babiše, jak nahradit Babiše, ale (v lepším případě) jak přežít Babiše, v horším pak, jak vyjít s Babišem - říkají prý tomu "zachránit, co lze", asi jako Hácha v devětatřicátém, nebo ještě spíš Lidovci v devětačtyřicátém. 

A to je špatně. On totiž vůbec vyhrát nemusí a není vyloučeno, že prohraje. Či přesněji, nezaskóruje tak vysoko, jak by potřeboval, aby mohl rozvíjet svůj bizarní buzerační, národně likvidační byznys. Je tak chamtivý, že začíná vršit chybu na chybu a jeho ekonomické nápady jsou tak šílené, že ho s velkou pravděpodobností dostihnou dřív, než stačí urvat kýžené premiérské křeslo ... 

Prostě musí prohrát a prohraje - přestože je favoritem, jako musel vyhrát a vyhrál Donald Trump, přestože byl outsiderem. Proč se  to stane, to snad nejlépe vysvětlí obrázek ... pan inženýr by mohl porozumět. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.