Kováčik (KSČM): Nabídněme pomoc

31.10.2017 4:35

Téměř celý rok žila republika volbami, jako kdyby nic jiného nebylo k řešení.

Kováčik (KSČM): Nabídněme pomoc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Volby skončily a nejen strany, ale i jednotliví straníci mezi sebou začínají účtovat. Je jen na škodu, že k tomuto účtování přidali i ataky a výmysly, které je dehonestují. Někdy požadované změny spíše specifikují prospěch dosud “neukojených“ jedinců, kteří doslova bez zábran boří vše, čeho bylo dosaženo. Je mi tak trochu líto razance a současně i určité míry neprofesionality, se kterou takto činí. Proto by bylo dobré více přemýšlet, nežli otevřeme ústa k razantním prohlášením.

Nedělní vichřice nás přivedla i k jinému nežli politickému přemýšlení. V jednu dobu bylo bez dodávek elektřiny přes 600 tisíc domácností. Přes snahu energetiků jde náprava v mnohdy těžko přístupném terénu pomalu. Profesionální i dobrovolní hasiči nasazovali své životy pro záchranu občanů i jejich majetku. Rád bych všem, kteří v těchto těžkých podmínkách pracovali a ještě pracují, poděkoval. Lidé, které bouřící živly připravily o majetek, rozhodně nemají touhu poslouchat hádky politiků. Dva lidé dokonce přišli o život.

Všichni bychom měli zatáhnout za pomyslnou brzdu své politické ambicióznosti a věnovat se skutečné práci, kterou jsme si specifikovali ve volebním programu. Jednou z priorit musí být pomoc při nápravě škod, které vichřice přecházející přes naše území, způsobila. Soudržnost a vnímání těch, jež pomoc potřebují, jsou vlastnosti, na které by člověk neměl zapomínat. Podívejme se, kdo v našem okolí pomoc potřebuje a nabídněme mu ji. Blíží se zima a některým lidem vzala vichřice doslova střechu nad hlavou. A tyto problémy je třeba teď bezodkladně řešit.

(převzato z Profilu)

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7