Krnáčová (ANO): Dotace pomůže zkvalitnit péči v Thomayerově nemocnici

27.10.2017 8:37

Speciální zevní fixátor k prodlužování kostí a chirurgická síta jsou nové přístroje, které mohla pořídit díky dotaci hlavního města Prahy ve výši 3,9 milionu korun Thomayerova nemocnice. Slavnostního předání přístrojů se zúčastnila primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová a radní pro oblast zdravotnictví Radek Lacko.

Krnáčová (ANO): Dotace pomůže zkvalitnit péči v Thomayerově nemocnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

„Za téměř čtyři miliony korun byly zakoupeny potřebné přístroje a já věřím tomu, že budou dlouho a perfektně sloužit svému účelu. Zdravotnická zařízení podporujeme dlouhodobě a já mohu slíbit, že v tom budeme pokračovat,“ uvedla pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Zevní fixátor pro prodlužování kostí končetin bude využit zejména na Klinice dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a Thomayerovy nemocnice. Další zakoupené nástroje, chirurgická síta, pak budou sloužit zejména u gynekologických a porodnických operací, například císařského řezu, kde povedou nejen ke zlepšení péče o pacientky, ale také navýšení počtu operačních výkonů a zkrácení doby objednání na operace.

„Praha financuje záchrannou službu a lékařské pohotovosti, ani v jiných oblastech zdravotní péče však nedáváme od pacientů ruce pryč. Díky bohatému dotačnímu balíčku v řádu desítek milionů jsme letos umožnili většině pražských nemocnic modernizaci přístrojů a vybavení. V tomto trendu budu vyvíjet iniciativu i příští rok. V Thomayerově nemocnici je ročně provedeno více než 10 000 operací, v rámci dětské chirurgie bych rád zmínil zásadní význam dětského traumacentra s nadregionální působností, kde se operují nejsložitější dětské úrazy. Jsem si jist, že instrumentária zakoupená z dotace hlavního města výrazně zefektivní a ulehčí práci personálu, a co hlavně, zvýší šanci dětských i dospělých pacientů vrátit se do plnohodnotného života co nejdříve a bez nepříjemných následků,“ upřesnil radní pro oblast zdravotnictví Radek Lacko.

Není to letos první vybavení, které Thomayerova nemocnice zakoupila z finančních příspěvků od hl. m. Prahy. Již dříve to byla například polohovací lůžka či zařízení pro rehabilitaci. „Thomayerova nemocnice pečuje zejména o pražské pacienty, v případě Kliniky dětské chirurgie a traumatologie pak jde o pacienty z celé České republiky. Dotací a darů hlavního města Prahy a zároveň jeho zodpovědného přístupu ke zdravotnictví v našem městě si velmi vážíme,“ dodal ředitel nemocnice Zdeněk Beneš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.