Kukla (ANO): Obchvat Velkého Beranova bude otevřen přesně podle harmonogramu

03.10.2020 19:37

Měsíc před otevřením obchvatu Velkého Beranova na silnici II/353, která je největší silniční stavbou Kraje Vysočina v jeho 20leté historii, stavaři hlásí plnění harmonogramu plánovaných prací.

Kukla (ANO): Obchvat Velkého Beranova bude otevřen přesně podle harmonogramu
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

 „Zhruba čtrnáctidenní zpoždění, které stavba během jara kvůli nepříznivé epidemiologické situaci nabrala, bylo postupně díky skvělé organizaci práce staženo. Na první pohled je jasné, že stavba je pod kontrolou a řidiči se po více než čtyřkilometrovém novém úseku projedou už 30. října odpoledne,“ uvedl Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku. Kraj Vysočina na novostavbu obchvatu, který urychlí spojení Jihlavy s dálnicí D1, čerpá dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Stavba obchvatu Velkého Beranova fakticky propojí krajské páteřní silnice nejvyššího dopravního významu II/602 a II/353, které jsou spojnicí krajského města s dálnicí D1. Stavba v délce 4,25 kilometru obsahuje pět nových mostních objektů, opěrnou zeď, protihlukovou stěnu, přemístění tří autobusových zastávek a také nové napojení místní části Nové Domky na nově vybudované komunikace včetně úpravy hráze místního rybníka.

Aktuálně jsou na konkrétních úsecích stavby pokládány obrusné vrstvy asfaltu, osazují se svodidla, dláždí se příkopy pro odvod dešťové vody. Do několika dní bude hotové vodorovné i svislé dopravní značení, svahy jsou osazovány keři a stromy. V následujících 14 dnech budou dokončena všechna napojení stávajících komunikací na obchvat vyjma místní komunikace na hrázi rybníka v Nových Domkách a místní komunikace na Henčov včetně mostu Hůlová.

Už v příštím týdnu by mohly být v úseku před místní částí Loudilka odstraněny semafory, které řídí provoz směr Velké Meziříčí po II/602 kyvadlově. „V polovině října ještě musí stavba na dva až tři dny uzavřít část obchvatu v místě nedávného mostního provizoria tak, aby zde mohlo dojít k pokládce obrusné asfaltové vrstvy na celou šířku vozovky bez podélné spáry. Tímto krokem bude dokončena pokládka všech asfaltových vrstev na vlastním obchvatu,“ avizuje Jan Hyliš, radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy.

Základní údaje stavby:
Název stavby: II/353 Velký Beranov – obchvat
Investor stavby: Kraj Vysočina
Dodavatel stavebních prací: Společnost Velký Beranov ECS + COLAS (EUROVIA CS, a. s. a COLAS CZ, a. s.)
Zahájení stavby: 1. 3. 2019
Uvedení stavby do předčasného užívání: 30. 10. 2020
Cena díla: 800 miliónů Kč, z toho evropská dotace z IROP činí 535 miliónů Kč

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.