Kulhánek (ODA): Důchodci nejsou rukojmí politiků

18.10.2017 6:37

Strany nejčastěji mluví o důchodcích zejména v předvolebním období. Mezitím tu a tam prosadí celkem bezvýznamné valorizace o několik stokorun. Z makroekonomického hlediska vypadají další miliardy do systému pompézně, v kapsách lidí jako nic.

Kulhánek (ODA): Důchodci nejsou rukojmí politiků
Foto: ODA
Popisek: Občanská demokratická aliance

Důchodci jsou žádáni o hlas nejrůznějšími sliby a zatím aktivně pracující voliči vidinami jakýchsi pilířů. Poměrně nedávno jsme jeden povalili, kdo by věřil v další, pokud zůstanou v rukách politiků? Nad řečmi, že by se každý měl starat o svůj důchod dlouhodobě sám, mohou lidé těsně před plánovanou věkovou hranicí důchodu jen s hořkým úsměvem pokrčit rameny. Přímo za drzost pak označuji volební bod jedné nazelenalé strany, kde plánují výkupy bytů seniorů za vyplácenou rentu. Pak je prý dají mladým.

Stát by měl přece jednoznačně říci: víme, že jste celý život pracovali, nemůžete za to, jaká byla doba, která politická strana co zkazila, ale my se o vás dokážeme postarat. Protože když máme na vyplácení neuvěřitelného spektra sociálních dávek, které ani armáda úředníků nedokáže spravedlivě ohlídat, vy nesmíte být na posledním místě. Jste naši tátové a mámy, babičky a dědové a my všichni jsme vaše rodina. Bez vás bychom tady nebyli a my to víme. Proto jste v prioritách úkolů na prvním, nikoliv posledním místě. Jen protože, že se sami neumíte bránit. Nikdo vás nepřekřičí, protože jste v našich srdcích. My totiž nejsme tak hloupí, abychom si neuvědomovali, že za pár let budeme ve vaší pozici my.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.