Kulhánek (ODA): Minulost nezměníme, budoucnost ano

27.10.2017 12:34 | Zprávy

O státním svátku nepoložím nikde žádnou kytici a neuslyšíte ode mě slovo tradice. Lidem, kteří ji alespoň jako já znají a ctí, netřeba vysvětlovat. Ty, co nezajímá, takhle rychle těžko přesvědčím. Od toho jsou školy a učitelé, pokud jsou kvalitní.

Kulhánek (ODA): Minulost nezměníme, budoucnost ano
Foto: ODA
Popisek: Kandidát na prezidenta Vratislav Kulhánek

Po volebním víkendu jsem se dočetl, že přes padesát procent lidí není s výsledky spokojených. To je podle mě normální a žádná pohroma, jak se někdo také snažil interpretovat. Většina přece volila někoho jiného než vítěze. A ti, co nešli k volbám vůbec, nadávali a nadávat budou vždy a na všechno. Otázka však zní: Jsme schopni respektovat výsledek? Pokud by na tuto otázku stejné procento voličů odpovědělo ne, pak by to byl vážný problém.

Demokracie určitě není nejdokonalejší systém spolurozhodování o společných věcech. Platí však, že nic lepšího lidé zatím nevymysleli a všechny historické experimenty skončily velkým průšvihem. Síla demokratických principů je pak právě ve schopnosti přijímat realitu a ptát se zvolených zástupců, co pro nás všechny udělají. Bez ohledu na to, jestli jsem toho konkrétního člověka či stranu volil, nebo ne. Svůj díl emocí vyčerpali vrchovatě v kampani, teď je čas předvést se v praxi.

Tenhle stát, i když se nepodobá tomu, v jakých hranicích vznikl, posouvali kupředu pouze lidé s vizí. Prospěcháři byli, jsou mezi námi nyní a, bohužel, také budou. Mnozí si svou krátkodobou moc podepřou i líbivými, i když krátkozrakými činy. Za pár let si je však nikdo pamatovat nebude.

Zato my tu zůstaneme a po nás naše děti a děti jejich dětí. Proto ode mě neuslyšíte prázdné fráze o službě vlasti a tradičních hodnotách, jež je nutné ctít. Já jsem člověk z praxe a vím, že vyčekat se nedá nic. Kdokoliv kolem mě nechtěl tohle pochopit, tomu jsem to vždy řekl. A rozhodně se to nebudu bát dělat ani v budoucnosti. Tu totiž změnit můžeme, minulost již ne. 

(převzato z Profilu)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.