Kutil (JIH 12): Nesouhlasím s prodejem pozemků obce známým, kamarádům a spolukandidátům

18.11.2015 14:52

Nesouhlasím s prodejem pozemků obce známým, kamarádům a spolukandidátům v komunálních volbách za zvýhodněné ceny bez řádného zdůvodnění.

Kutil (JIH 12): Nesouhlasím s prodejem pozemků obce známým, kamarádům a spolukandidátům
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Vimperští zastupitelé na svém listopadovém zasedání rozhodli dvanácti hlasy o prodeji městského pozemku o výměře 3964 m2 místní firmě VAVI s.r.o. za 1,08 milionu korun. Zpráva z obce ZDE.

Zastupitelé upřednostnili nabídku finančně nižší oproti dvěma dalším. Byla upřednostněna nabídka firmy VAVI s.r.o., kde je jednatelem Jiří Vávra - spolukandidát v komunálních volbách 2014. Kandidoval spolu se současnou starostkou města Jaroslavou Martanovou. I další spolumajitel firmy VAVI byl kandidátem do komunálních voleb 2014 ve městě Vimperk. Věra Vávrová kandidovala spolu se současným členem rady města Bohumilem Petráškem.

Rada města schválila svůj záměr nakládat s předmětným pozemkem za účelem jeho prodeje. Na zveřejněný záměr na tento prodej obdržela tři nabídky. Od firmy VAVI ve výši 1,08 milionu korun, Bohumila Landová nabídla 1,189 milionu korun a paní Herdenová nabídla 1,586 milionu korun. Ve schváleném záměru prodeje pozemku nebyl žádný požadavek na detailní analýzu budoucího podnikatelského projektu.

Nabídka firmy VAVI (1,08 mil.) a nejvyšší nabídka paní Herdenové (1,586 mil.) byla nám zastupitelstvu předložena ve své podstatě se shodnými podnikatelskými plány. Oba uchazeči plánují vybudování výrobních, skladovacích a administrativních prostor. Zástupce vyšší nabídky se omluvil z jednání zastupitelstva z důvodu nepřítomnosti v ČR.

Zástupci firmy VAVI se jednání zúčastnili a prezentovali svůj projekt ve shodě s podanou nabídkou. Nebyla však předložena žádná konkrétní studie či projekt. Zastupitelé pouze vyslechli podnikatelské plány firmy a spoustu slibů.

Prodávaný pozemek je v cenových mapách realitních kanceláří ohodnocen na cenu 500 - 750 Kč/m2 tzn. že cena tohoto pozemku je minimálně 2 miliony korun.

Zastupitelé tedy svým přijatým usnesením schválili prodej tohoto pozemku za cenu podstatně nižší než je v místě a čase obvyklá. Upřednostnili zájemce s nejnižší nabídkou, přestože zájemce s nejvyšší nabídkou předložil totožný podnikatelský projekt.

Z usnesení zastupitelstva vypadla podmínka zveřejněná v záměru o prodeji tohoto pozemku. Ve zveřejněném záměru byla podmínka, že si zájemce bude muset vybudovat přístupovou komunikaci v souladu s ÚP a vydáním stavebního povolení na stavbu ,,Vimperk - ZTV Hrabice - technická infrastruktura".

Dle mého názoru přijatým usnesením zastupitelstva je město Vimperk poškozováno. Zastupitelé mají být především dobrými hospodáři a poskytovat rovné podmínky všem podnikatelům a občanům ve městě.

Jsem optimista a věřím, že na dalším jednání zastupitelstva moji kolegové upřednostní zájem města nad zájmy jednotlivců.

Zdeněk Kutil, zastupitel města Vimperka 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Adámková (ANO): Vyškrtnutí chráněného distribučního systému nahrává monopolním strukturám

23:08 Adámková (ANO): Vyškrtnutí chráněného distribučního systému nahrává monopolním strukturám

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k zákonu o léčivech